Πρόσκληση κομμωτών/τριών νομού Κοζάνης, για συμμετοχή σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης

1 Min Read

????????????????????????????????????

Στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018», με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο:
«Ποντοκώμη Κοζάνης: Κομμώσεις γυναικών της Νεολιθικής Εποχής»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 11:00, στο κλειστό Αμφιθέατρο Τ.Κ. Ποντοκώμης, Δήμου Κοζάνης. Φορέας συντονισμού είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και συνεργαζόμενοι φορείς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης, η Τ.Κ. Ποντοκώμης Δήμου Κοζάνης και ο Σύλλογος Κομμωτών Κοζάνης. Περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση των ευρημάτων, με έμφαση στα νεολιθικά ειδώλια, των ανασκαφών της Εφορείας στο Τ.Κ. Ποντοκώμης, του Δήμου Κοζάνης, από την Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη, Δρ Αρχαιολόγου, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Κοζάνης.
• Κομμωτές της Π.Ε. Κοζάνης θα αναπαράγουν νεολιθικές κομμώσεις, χτενίζοντας γυναίκες της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους κομμωτές και κομμώτριες που δραστηριοποιούνται στο νομό Κοζάνης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από σήμερα Τρίτη έως και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στη Γραμματεία του Αρχ/κού Μουσείου Αιανής και της Αρχ/κής Συλλογής Κοζάνης, στα τηλ. 24610/98800, 98801 (εσωτ. 0) και 24610/26210, 49193 (εσωτ. 0)
Επίσης στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κομμωτών Κοζάνης, κ. Π. Πέμα, στο τηλ. 24610/34324.

Μοιραστείτε την είδηση