Προσωπικό στοίχημα για τον πρωθυπουργό η απολιγνιτοποίηση, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ

2 Min Read

 

Προανήγγειλε επίσκεψη στην περιοχή για τα εγκαίνια επένδυσης στα φωτοβολταϊκά

Η Δυτική Μακεδονία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του φόρουμ της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της Bιργινίας Δημαρέση από το Status fm σχετικά με το πως θα προχωρήσει το μάστερ πλαν της απολιγνιτοποίησης, δεδομένων των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, των συνδικαλιστών και της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης, κρατώντας στα χέρια του το μάστερ πλαν, ανέφερε ότι γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από τον κ. Μουσουρούλη και τα συναρμόδια υπουργεία.

«Δεν υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις, υπάρχουν μεμονωμένες αντιδράσεις, όπως είναι φυσικό να συμβαίνει σε κάθε αλλαγή. Το κλείσιμο των μονάδων είναι μια ειλημμένη απόφαση που δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί γιατί είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά ορθή» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Θα στρέψουμε τη μέγιστη προσοχή μας με κίνητρα και πραγματικές επενδύσεις. Κι εγώ ο ίδιος θα βρεθώ σύντομα στην περιοχή για τα εγκαίνια μιας νέας επένδυσης με ένα πολύ μεγάλο πάρκο φωτοβολταϊκών στις εκτάσεις των ορυχείων. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης, είπε ότι είναι αστείο ένα κόμμα που θέλει να είναι οικολογικό να εξακολουθεί να υποστηρίζει την καύση του λιγνίτη. «Είναι οξύμωρο, σχεδόν γελοίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι κοινωνίες είναι ώριμες να δεχτούν το σχέδιο και “θα πρέπει να δούμε το μέλλον μετά το λιγνίτη. Να γίνει η Δυτική Μακεδονία κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καινοτομίας, εκπαίδευσης, έξυπνης αγροτικής παραγωγής, ποιοτικού τουρισμού”. Τέλος, έκανε λόγο για προσωπικό στοίχημα και στοίχημα της κυβέρνησης.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση