Πρώτη συνάντηση Κοκκαλιάρη – Μαλούτα για τη νέα θητεία στον Δήμο Κοζάνης

3 Min Read

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα οικονομικά και η τηλεθέρμανση

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν το πρωί της Δευτέρας ο απερχόμενος Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Κοκκαλιάρη. Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Κοζάνης «σε πολύ καλό κλίμα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κοκκαλιάρης, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την περιοχή, η οποία μετά την απολιγνιτοποίηση έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ της και πρέπει να αναπληρωθεί με συγκεκριμένες δράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Στην πρώτη συνάντηση που είχαν Κοκκαλιάρης και Μαλούτας και που διήρκησε περίπου δυο ώρες, συζητήθηκαν κυρίως τα οικονομικά του δήμου και το τεχνικό πρόγραμμα του 2024. Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Κοκκαλιάρης εκτίμησε πως θα πρέπει να ψηφιστεί από την τωρινή δημοτική αρχή εντός του έτους, ενώ όσον αφορά στα οικονομικά είπε πως «δεν είναι θέματα που λύνονται σε μια δυο ώρες».

Κοινή συμφωνία των δυο ήταν πως εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν συναντήσεις της νέας δημοτικής αρχής με υπηρεσιακά στελέχη, για να μπουν σε μια σειρά τα ζητήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι νεοεκλεγμένοι. Συζήτηση έγινε και για το θέμα της τηλεθέρμανσης και των σχεδίων που υπάρχουν για το μέλλον της καθώς και το πρότζεκτ του Δήμου Κοζάνης για την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης.

«Ήταν μια πολύ καλή συζήτηση και όσο και αν θέλουν κάποιοι να δημιουργούν εντάσεις και καταστάσεις εμείς με συνεργασία θα λύσουμε προβλήματα και θα βάλουμε μια σειρά. Θα γίνουν και άλλες συζητήσεις από εδώ και πέρα και με τον κ. Μαλούτα δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Ήμασταν και συνάδελφοι παλαιότερα και δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Στόχος μας είναι να βάλουμε τις βάσεις για να φτάσουμε την 1 η Ιανουαρίου 2024 και ίσως και λίγο αργότερα για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του Δήμου Κοζάνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκαλιάρης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση