Πρώτος σταθμός των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ η Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Στην Κοζάνη θα βρεθεί στις 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του κόμματος

Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια με στόχο να γίνει πράξη η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι θα φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής του την ελληνική περιφέρεια, θα διεξαχθούν σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία με πρώτο σταθμό τη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη στις 4 Φεβρουαρίου όπου ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει τον περιφερειακό διάλογο με κύριο στόχο να βρεθεί η απάντηση στο πρόβλημα της αποεπένδυσης σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες.

- Advertisement -

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους, αφουγκράζονται την ελληνική περιφέρεια και τους πολίτες κάθε γωνιάς της χώρας και έρχονται κοντά τους μέσα από τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια. Διεκδικούν το μεγαλύτερο πλάνο επανάκαμψης, ένα πρόγραμμα επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια που θα βοηθήσει στην προστασία των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών, με θετικό προγραμματικό  πλαίσιο κι εμπροσθοβαρείς πολιτικές για το μέλλον.

Στο συνέδριο θα επεξεργαστούν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, θα προτείνουν λύσεις και θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τις αιτίες και τους παράγοντες που καθυστέρησαν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, κράτησαν χαμηλή την παραγωγικότητα, ευθύνονται για τη γήρανση και την εικόνα των παραμελημένων σχολείων, νοσοκομείων και δημοσίων υποδομών, τις ανισότητες και την ερήμωση των χωριών με αποτέλεσμα τη συμφόρηση τις πόλεις. 

Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους αναβάθμιση της χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας σημαίνει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της «βίαιης» απολιγνιτοποίησης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ενδυναμωθεί πραγματικά η οικονομία της χώρας, να γίνει σωστή προετοιμασία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ελλήνων τώρα αλλά και των μελλοντικών γενεών.

«Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία που βιώνει τα χειρότερα ίσως χρόνια της ιστορίας της να πάρει στα χέρια της το μέλλον της, να πάρει το λόγο, να διεκδικήσει τη ζωή της» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Μοιραστείτε την είδηση