Πρωτοβουλία για την δημιουργία λέσχης εργαζομένων, ανέργων, πολιτισμού και νεολαίας Κοζάνης: Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας

3 Min Read

Την Παρασκευή 4/11 συναντηθήκαμε άνεργοι-ες, εργαζόμενοι-ες, συνταξιούχοι-ες, φοιτητές-τριες που συμμετέχουμε σε διάφορες ομάδες/ συλλόγους/ κινήσεις/ εργατικά σωματεία της πόλης, με στόχο την δημιουργία μίας λέσχης εργαζομένων, ανέργων, πολιτισμού και νεολαίας.

Σε μια εποχή που ο καπιταλισμός περνάει ακόμα μια κρίση του.

- Advertisement -

Σε μια εποχή σκληρής εκμετάλλευσης και συντριβής των εργατικών μας δικαιωμάτων.

Σε μια εποχή όπου η εργασία έχει αντικατασταθεί με την απασχόληση.

Σε μια εποχή που οι μισοί-ές από εμάς είμαστε άνεργοι-ες και οι άλλοι μισοί-ές παλεύουμε για να βρούμε μια δουλειά με δόσεις (5μηνα – 8μηνα,voucher).

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας ακριβαίνουν εκτός από τους μισθούς μας, οι οποίοι συνέχεια μειώνονται.

Σε μια εποχή που οξύνονται οι κοινωνικές ανισότητες.

Σε μια εποχή όπου ο φασισμός αναδύεται, η ατομική επιβίωση και ο κοινωνικός κανιβαλισμός υποδεικνύεται ως μόνη λύση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός έρχεται να κλέψει κάθε στιγμή του ιστορικού, λαϊκού και εργατικού αγώνα απέναντι σε εγχώριους και μη εξουσιαστές.

Σε αυτή την εποχή…

Χρειαζόμαστε ένα εργατικό κίνημα ενιαίο, ταξικό, εργαζομένων-ανέργων, σταθερά-ελαστικά απασχολούμενων, Ελλήνων-μεταναστών, νέων-μεγαλύτερων, ντόπιων και ξένων εργατών, που θα παλεύει για όλους και όχι απλώς ένα κίνημα συμπαράστασης στους κάθε φορά πληττόμενους. Με πολιτική κατεύθυνση ανατροπής της σύγχρονης εργατικής σκλαβιάς και με στόχο υπέρβασης των υπαρχόντων εργατικών δομών (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΚ) που τάσσονται με την μεριά των δήμιων της εργατικής τάξης. Ένα εργατικό κίνημα που θα ανάγει κάθε ατομική μάχη στους χώρους εργασίας σε υπόθεση όλης της κοινωνίας. Που θα μάχεται ενάντια στη φασιστική απειλή, η οποία προχωράει πλάι-πλάι με την εξουσία και τα αφεντικά και πάντα στις πλάτες της εργατών.

Σε αυτή την εποχή…

Προχωράμε στην δημιουργία μίας λέσχης εργαζομένων, ανέργων, πολιτισμού και νεολαίας.

Μια συλλογικότητα που θα έχει πολιτικό, παρεμβατικό λόγο, θα αναπτύσσει κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές  δράσεις και θα δρα σε εργασιακά θέματα και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Μια συλλογικότητα για την οποία η αλληλεγγύη θα είναι καθημερινή εφαρμοσμένη πρακτική και όχι ξύλινο σύνθημα ούτε εμπορική δραστηριότητα (πχ. ΜΚΟ, κρατικοί θεσμοί κτλ).

Μια συλλογικότητα στην οποία καθοριστικό ρόλο θα παίζει η γενική συνέλευση, θα αποφασίζει τις κινήσεις και τις δράσεις της οριζόντια και όχι ιεραρχικά, στην οποία τα μέλη της θα έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα και θα συμμετέχουν συνειδητά.

Μια συλλογικότητα η οποία θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη, θα στηρίζεται αποκλειστικά από τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν και θα θέσει ως στόχο την δημιουργία ενός ανοιχτού κοινωνικού χώρου.

 

Στις 20 Νοέμβρη συναντιόμαστε…

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ελευθεράτου, «Λαμόγια στο χακί», με παρουσία του συγγραφέα στο καφέ Λα φαμ στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Στοχεύουμε στην ιδρυτική συνέλευση του εγχειρήματος της λέσχης αυτής στο πρώτο 15ημερο του Δεκέμβρη.

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Πρωτοβουλία για την δημιουργία λέσχης εργαζομένων, ανέργων, πολιτισμού και νεολαίας Κοζάνης.

 

Μοιραστείτε την είδηση