Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για την προστασία των Πιερίων

2 Min Read

Η «Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Πιερίων» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, στις 17.30, στην πλατεία Νεράϊδας με θέμα

 «ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες – ΝΑΙ στην προστασία του Περιβάλλοντος».

Ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν το θέμα της εγκατάστασης αιολικών «πάρκων» στην περιοχή μας από νομικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής πλευράς και θα ακολουθήσει συζήτηση με σκοπό την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες από την ευρύτερη περιοχή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και με την παρουσία τους να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη καταστροφική παρέμβαση στο περιβάλλον, η οποία θα αλλάξει οριστικά και επί τω χείρω τον ζωτικό μας χώρο, χωρίς σχέδιο και χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών. 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • Έναρξη εκδήλωσης / Παρουσίαση της «Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Πιερίων»
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Σερβίων, κου Χ. Ελευθερίου
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Βελβεντού, κου Ε. Στεργίου
  • Ομιλία με θέμα: Το νομοθετικό καθεστώς ενίσχυσης των ΑΠΕ και το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της αλόγιστης εγκατάστασής τους.
    Τρύφωνας Κόλλιας– Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου.
  • Ομιλία με θέμα: Αιολικοί Σταθμοί: επιπτώσεις στα ορεινά οικοσυστήματα, τα μεγάλα θηλαστικά και τις τοπικές κοινωνίες: η περίπτωση των Πιερίων.

Γιώργος Μερτζάνης, Δρ. Βιολογίας – Ζωολογίας / Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

  • Ομιλία με θέμα: Αιολικά – ούτε στα Πιέρια, ούτε πουθενά

Χρήστος Ι. Κολοβός, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Δ/ντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ Α.Ε. / Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Η εκδήλωση, όπως και όλες οι δράσεις της Πρωτοβουλίας, πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις θέσεις και τις δράσεις της «Πρωτοβουλίας» στη σελίδα μας στο Facebook / SOS Πιέρια και προσεχώς στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο.

Μοιραστείτε την είδηση