Προβλήματα σε πληρωμές και συμβάσεις από την μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου

2 Min Read

Τι είπε στον «Χ» ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κουρού

Καθυστερήσεις σε πληρωμές και υπογραφή συμβάσεων προκαλεί στον Δήμο Κοζάνης η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024 από την απερχόμενη δημοτική αρχή Μαλούτα. Το θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού είχε τεθεί περίπου πριν έναν μήνα από τη νέα δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της οποίας είχε ζητήσει να ψηφιστεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2023 για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε «και αναρωτιόμαστε γιατί» είπε χαρακτηριστικά στον «Χ» ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κουρού.

- Advertisement -

Ο ίδιος ανέφερε πως ο Δήμος Κοζάνης είναι ίσως από τους ελάχιστους πανελλαδικά που δεν προχώρησε έγκαιρα στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αφήνοντας αιχμές πως έγινε εσκεμμένα από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Να τονιστεί πως προβλήματα στην μισθοδοσία και σε τακτικές πληρωμές δεν θα υπάρξουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρού η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, ωστόσο, θα προκαλέσει προβλήματα τόσο σε πληρωμές σε προμηθευτές και συμβάσεις, όσο και στην μετακίνηση των μαθητών από 8 Ιανουαρίου, λόγω μη υπογραφής της σύμβασης με τα μίνι λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.  Ωστόσο σε επικοινωνία με το Αστικό ΚΤΕΛ, συμφωνήθηκε να υπάρξει αθόρυβη παράταση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν ο Δήμος Κοζάνης δεν θα έχει ψηφισμένο προϋπολογισμό τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση