Προβληματικές και νοσηρές συμπεριφορές

1 Min Read

Όλα σ’ αυτή τη ζωή είναι αλληλένδετα. Δεν μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος και να βασανίζεις ζώα. Δεν μπορεί να είσαι υπεύθυνος σε όλα τα άλλα και να πετάς το περιτύλιγμα του σάντουϊτς από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου.
Καμία άγνοια επιπτώσεων δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές, τις οποίες απο παιδιά ακόμα καταλαβαίνουμε ενστικτωδώς ως απαράδεκτες, ακόμα κι αν δεν μας το έχει πει η μαμά.
Και μπορεί τα ανήλικα να μπαίνουν κάποιες φορές στον πειρασμό να βασανίσουν ζωάκια, δεν μπορεί να συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τους ενήλικες.
Εκεί κάτι πάει στραβά. Η συμπεριφορά αυτή είναι προφανώς αποκκλίνουσα και μαρτυρά άνθρωπο με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τον οποίο προφανώς το σύστημα απέτυχε να θεραπεύσει με τον τρόπο του.
Η υπόθεση των δύο που βασάνιζαν το σκύλο και το βίντεο τους έγινε viral δυστυχώς δεν είναι η μοναδική, καθώς σκληροπυρηνικοί που θέλουν να δείξουν πόσο macho άντρες είναι κυκλοφορούν με ζώα σκοτωμένα εν είδη τροπαίου πάνω στα αυτοκίνητά τους.
Είναι, όμως, απαραίτητο τέτοιες συμπεριφορές να καταδεικνύονται ως προβληματικές και να δημοσιεύονται, προκειμένου να γίνει κατανητό ότι δεν είναι ούτε μαγκιά, ούτε εξυπνάδα. Είναι μόνο μια βάναυση και απάνθρωπη πράξη.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση