Ψήφισμα εναντίον της συμφωνίας με τα Σκόπια εξέδωσαν οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read


Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» προχώρησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15-06-2018, εκφράζει την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα.
Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
Καλούμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να απορρίψει την Συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό».

Μοιραστείτε την είδηση