Ψιλό γαζί, ευρωπαϊκού επιπέδου !

3 Min Read

Βρε μήπως, τελικώς, φταίμε εσείς και εγώ για την λιτότητα; Στη συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οικοδεσπότης ήταν απολύτως κατηγορηματικός: Δεν δεχόμαστε, είπε, μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες έστω και κατά ένα ευρώ. Όχι άλλη λιτότητα. Πολύ ωραία.

 

- Advertisement -

Αλλά και ο κ. Μοσκοβισί, μια από τα ίδια μας είπε: «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας Θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει φως στο τέλος του τούνελ της λιτότητας», έγραψε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επίτροπος.

 

Ε, πως στην ευχή συμβαίνει, ενώ από την μια πλευρά έχουμε μια τόσο επίσημη διαβεβαίωση ότι «κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας», από την άλλη, αυτή η ριμάδα η λιτότητα να γίνεται όλο και πιο άγρια, με συνεχείς περικοπές απολαβών και δικαιωμάτων από τη μια και αύξηση φόρων, τελών και εισφορών από την άλλη; Ποιος, στο καλό, είναι πάνω από τους τόσο φιλικούς προς την Ελλάδα και τον λαό της «θεσμούς», ώστε να ακυρώνει αυτή την «κατανόηση» και την «καλή διάθεση» τους;

 

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι η διγλωσσία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των δικών μας πολιτικών. Απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Διό και άλλα μας λένε, όταν απευθύνονται σε εμάς, στους πολίτες της Ελλάδας, διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά τελείως διαφορετικά ομίλου και πράττουν οι εκπρόσωποι τους σε «τεχνοκρατικό επίπεδο», όπως για παράδειγμα στις συνεδριάσεις του «Γιουρογόρκινγκ Γκρουπ». Όπου βεβαίως δεν κάνουν, οι τεχνοκράτες, του κεφαλιού τους. Τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους προσπαθούν να διεκπεραιώσουν.

 

Οπότε δεν απομένει παρά να τους αφιερώσουμε το γνωστό άσμα των Μάνεση-Δερβενιώτη:

Άλλα μου λεν τα μάτια σου
και άλλα η καρδιά σου.
“Μαζί μου παίζεις θέατρο αράδα,
μια τέτοια κωμωδία δεν ξανάδα.

 

 

 

    Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση