Πτώχευσε η Next.e.GO που είχε συνδεθεί με επένδυση στην περιοχή

1 Min Read

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μικρών ηλεκτρικών οχημάτων πόλης Next e.GO Mobile υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 8 Μαρτίου για δεύτερη φορά, καθώς η αντίστοιχη κίνηση το 2020 οδήγησε σε διάσωση από Ολλανδό επενδυτή. Σύμφωνα με το euro2day, 320 εργαζόμενοι επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα. Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο Nasdaq τον Οκτώβριο, αλλά με μικρή επιτυχία. Με τιμή μετοχής τα δέκα δολάρια, στην IPO δεν ξεπέρασε τα δύο δολάρια. Μετά από λίγες μέρες, η τιμή της μετοχής έπεσε κάτω από το ένα δολάριο – και πιο πρόσφατα στα 11 σεντς.

Να θυμίσουμε πως η Next.e.Go  από το 2020 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα μας, με τις πληροφορίες τότε να αναφέρουν πως Κοζάνη και Καβάλα ήταν οι δύο περιοχές που εξετάζονταν, για επένδυση που θα ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ για εργοστάσιο  με 1.000 εργαζομένους ενώ έμμεσα θα ξεπερνούσαν τους 5.000.

Η  εταιρεία είχε εκδηλώσει τη σαφή της πρόθεση να εγκαταστήσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, υπογράφοντας μνημόνιο συναντίληψης το 2020 με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελικά η επένδυση δεν προχώρησε ενώ η εταιρεία είχε προχωρήσει σε επένδυση στο Τετόβο.

Με πληροφορίες euro2day

Μοιραστείτε την είδηση