Πυρκαγιά μικρής έκτασης στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

2 Min Read

Η τρίτη φορά που ξεσπά φωτιά στο συγκεκριμένο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την φωτιά μικρής έκτασης που προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο ισόγειο του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης. Οι ζημιές εντοπίζονται στο σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά κάτω από το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο του σχολείου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11 παρά τέταρτο το πρωί μεταξύ διδακτικών ωρών και λίγα μόλις λεπτά πριν το διάλλειμα. Στο συγκεκριμένο σημείο ήταν αποθηκευμένα παλιά φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση αποσυνδεδεμένα από το ρεύμα. Μάλιστα το γεγονός ότι εκεί κοντά δεν βρίσκεται κάποια ηλεκτρολογική εγκατάσταση ούτε καν πρίζα, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για εμπρησμό που ευτυχώς δεν είχε μοιραίες συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο/η άγνωστος/η περιέλουσε το σημείο με αντισηπτικό υγρό και στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Μαθητής που εκείνη την ώρα κατέβαινε στο ισόγειο άρχισε να φωνάζει την ώρα που είχαν αρπάξει τα πλαστικά μέρη των μηχανημάτων και οι καπνοί είχαν καλύψει τον χώρο. Μαθητές με πυροσβεστήρες έσβησαν την φωτιά στα επόμενα λεπτά πριν φτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πέντε οχήματα.

Η τρίτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο 3ο ΓΕΛ

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η πρώτη ήταν με την έναρξη των μαθημάτων σε κάδο που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου. Η δεύτερη πέντε μήνες πριν στο ίδιο επίπεδο με παρόμοιο τρόπο και συγκεκριμένα σε παλιούς πίνακες. Και το πρωί της Πέμπτης ήταν η τρίτη φορά γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Να σημειωθεί πως για την Παρασκευή 7 Απριλίου έχει ανακοινωθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, αναστολή μαθημάτων στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση