Πυροσβέστες από χθες οι 102 δόκιμοι της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας

3 Min Read

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή αποφοίτησης των 102 Δοκίμων Πυροσβεστών της 87ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας. Πλήθος συγγενών και φίλων των Πυροσβεστών, βρέθηκε στην Πτολεμαΐδα από πολλές πόλεις της χώρας να χειροκροτήσει τους αποφοίτους, οι οποίοι τοποθετούνται σε διάφορες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας.


Ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παραρτήματος Πτολεμαΐδας, Πύραρχος Αναστάσιος Καρατζάς, απευθυνόμενος στους νέους Πυροσβέστες μεταξύ άλλων, τόνισε πως στόχο στης Σχολής δεν είναι μόνο η παροχή γνώσεων, πρακτικών και δεξιοτήτων επάνω στη χρήση και τον χειρισμό, οχημάτων, μηχανημάτων και εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά η μετάδοση όλων των απαραίτητων και εξειδικευμένων γνώσεων της πυροσβεστικής τέχνης, εκπαίδευσης και επιστήμης, και εμφύσηση όσο το δυνατόν περισσότερο της κεντρικής φιλοσοφίας της εκπαίδευσης, της δημιουργίας πυροσβεστικής συνείδησης και της εμπέδωσης του πνεύματος πειθαρχίας, αλλά και συνεργασίας.


«Η εκπαίδευση βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Από σήμερα ξεκινάει για όλους σας η δια βίου επαγγελματική μετεκπαίδευση. Γιατί το πυροσβεστικό προσωπικό, για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα καθήκοντά του, εκτός από τα μέσα και τον εξοπλισμό, χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση, διαρκή μετεκπαίδευση και εξειδίκευση. Από σήμερα εντάσσεστε στον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, στο ηρωικό και ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα, στο οποίο η πατρίδα ανέθεσε την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, από κινδύνους φυσικών, τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραρζάς.


Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τον σεβασμό και την σημασία του όρκου που έδωσαν οι εκπαιδευόμενοι και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν από εδώ και στο εξής. «Εντάσσεστε σε ένα Σώμα με μεγάλη και λαμπρή προσφορά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας και είναι ένα Σώμα που αποτελεί τον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε μία εποχή στην οποία, η κλιματική αλλαγή διαμορφώνει μια νέα κανονικότητα, όπου κυριαρχούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές όλες τις εποχές του χρόνου. Σε αυτό το περιβάλλον του σεισμού, της πλημμύρας και της φωτιάς καλείστε να επιχειρήσετε με αμεσότητα, πληρότητα, αποτελεσματικότητα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό εσείς που θα συνεχίσετε την φοίτησή σας στον δεύτερο κύκλο σπουδών, φροντίστε να αξιοποιήσετε αυτή την δυνατότητα».


Ο κ. Τουρνάς παρέδωσε στην συνέχεια τα πτυχία στις 20 νέες πυροσβέστριες και στους 82 νέους πυροσβέστες, που κατατάχθηκαν στη Σχολή, μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση