“Ευθύνη των συλλόγων αν θα ανάψουν οι φανοί”- Πλήρης συμμόρφωση του Δήμου στην απόφαση για ματαίωση των εκδηλώσεων- Αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση

2 Min Read

Χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις και μια γιορτή για τη νεολαία μετά το Πάσχα είναι οι πρώτες σκέψεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Κοζάνης, μετά την απόφαση για ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων εξαιτίας του κορωνοιού.

Το πρωί της Παρασκευής, στο Δημαρχείο Κοζάνης έγινε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και συσκέψεις στον ΟΑΠΝ, όπου τονίστηκε πως θα υπάρχει πλήρης συμμόρφωση στην κυβερνητική απόφαση.

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σε δηλώσεις του τόνισε πως “μετά την απόφαση της κυβέρνησης για ακύρωση των καραναβαλικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, εκδόθηκε η ΚΥΑ με την οποία ανακοινώθηκε και επίσημα. Στη συνέχεια ο Δήμος συμμορφωνόμενος με την απόφαση ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων της Αποκριάς, που διοργανώνει ο Δήμος (Sourd games, πάρτυ νεολαίας, παρέλαση και εκδηλώσεις στην πλατεία).  Ήταν μια απόφαση που μας έπιασε εξ απροόπτου, μετά την εμφάνιση των τριων πρώτων κρουσματων κορωνοιου. Μια απόφαση που έχει συνέπειες τόσο για το Δήμο, που έχει δαπανήσει χρήματα για την προετοιμασία, αλλά και την τοπική κοινωνιά, με πολλούς καταστηματάρχες να περιμέναν την κίνηση του τριημέρου για να “κινηθούν”.

Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των δήμων να ζητήσουν έξτρα χρηματοδότηση για να οργανώσουν άλλου είδους εκδηλώσεις, που θα τονώσουν την οικονομία της πόλης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως παρά τις πληροφορίες για διακοπή ηλεκτροδότησης στους φανούς από συνεργείο του Δήμου Κοζάνης ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια οδηγία και υπεύθυνος για κάτι τέτοιο θα ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν διακοπεί οι παροχές στους φανούς με τον κ. Μαλούτα πάντως να αναφέρει πως το αν θα ανάψουν ή όχι κάποιοι φανοί είναι ευθύνη των συλλόγων και όχι του Δήμου. “Δεν πρέπει να αντιστρατευτούμε στο πνεύμα της απόφασης” ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πάντως πως “αν πρόκειται για μια περιορισμένη εκδήλωση, που αφορά τους ανθρώπους της γειτονιάς δεν θα είχα αντίρρηση.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση