“Είμαστε η συμμαχία του αλλιώς, θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς”- Παρών δηλώνει το Ποτάμι και πάλι στη Δυτική Μακεδονία

3 Min Read

“Το Ποτάμι είναι παρών, αυτόνομο, παραμένει πιστό στην άποψη του για  μεταρρυθμίσεις. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι “είμαστε η συμμαχία του αλλιώς, θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς”. Με αυτά τα λόγια ο αντιπρόσωπος του Ποταμιού στη Δυτική Μακεδονία γιατρός  Στέλιος Μιχούλας έδωσε επιγραματικά τη βασική θέση του κόμματος και ουσιαστικά ανήγγειλε την επαναδραστηριοποίηση στην περιοχή .

Ο κ. Μιχούλας που είχε δίπλα του τον Αντώνη Σιαμπανόπουλο, αναφέρθηκε στο πολύ επιτυχημένο όπως είπε 3ο συνέδριό του κόμματος . “Μία επιτυχία η οποία ήταν και ποσοτική σε αριθμό μελών, αλλά κυρίως ποιοτική σε επίπεδο συζήτησης, παραγωγής συμπερασμάτων και αποφάσεων για το μέλλον και εκεί αποφασίσαμε την αυτόνομη κάθοδο μας στις εκλογές“.

Το Ποτάμι έχει θέσει 7 σημεία που προσδιορίζουν την πορεία του και αυτά είναι:

1) πλήρης αποκοματικοποίηση του κράτους οριζοντίως και καθέτως
2) ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης
3) σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα
4) σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις
5) προστασία της γης, της θάλασσας, των ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση
6) διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις
7) αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

O κ. Μιχούλας σημείωσε πως στο “Ποτάμι θέλουμε την Ελλάδα αλλιώς. Μια Ελλάδα αλλιώς στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία. Μια Ελλάδα αλλιώς στην αντίληψη των ατομικών δικαιωμάτων, μια Ελλάδα αλλιώς περιβαντολλογικά. Κυρίως μια Ελλάδα με την δημόσια διοίκησή της σίγουρα αλλιώς. Μόνο μια δημόσια διοίκηση πλήρως αποκομματικοποιημένη θα μπορέσει να κάνει πράγματι την Ελλάδα αλλιώς.

Είμαστε στο Ποτάμι διότι πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Συνεχίζουμε όλοι στο Ποτάμι διότι δεν παζαρεύουμε τις αξίες μας με τα παλαιοκομματικά ιερατεία. Κι αυτό είναι φανερό σε όποιον θέλει να το δει και παρά την έντονη προσπάθεια σπίλωσης από μερίδα του τύπου“.

Τέλος ο κ. Μιχούλας άσκησε κριτική στα παλιά πολιτικά κόμματα σημειώνονας πως ενόψει εκλογών υπάρχει έλλειψη πολιτικού διαλόγου που  ακουμπά και την  τοπική αυτοδιοίκηση.

“Εμείς στο Ποτάμι βλέπουμε και τον πολιτικό διάλογο αλλιώς. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε κοντά μας όλους εσάς που ψυθιρίζετε την φράση “θέλω την Ελλάδα αλλιώς”. Καλούμε κοντά μας όλους εσάς που απαιτείτε μεταρρυθμίσες. Που θεωρείτε απαραίτητες τις μεταρυθμίσεις“.

Μοιραστείτε την είδηση