“ΕΛΠΙΔΑ” Η σύσταση εξωθεσμικών επιτροπών, η διάχυση αρμοδιοτήτων και η παράκαμψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνειδητή επιλογή του Περιφερειάρχη

1 Min Read

Απολιγνιτοποίηση: Ενός ανδρός Αρχή.

Η  σύσταση εξωθεσμικών επιτροπών, η διάχυση αρμοδιοτήτων και η παράκαμψη του   Περιφερειακού Συμβουλίου, συνειδητή επιλογή του Περιφερειάρχη

- Advertisement -

Η συζήτηση της ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ που κατέθεσαν οι κ. Στρατάκης Γ. και Χριστοφορίδης Γ. έγινε στη συνεδρίαση- με τηλεδιάσκεψη του Περ. Συμβουλίου στις 20-7-20 και επικεντρωνόταν  στην θεσμική λειτουργία του Περιφερειάρχη στο μεγάλο ζήτημα της Απολιγνιτοποίησης .

Διάχυση αρμοδιοτήτων, σύσταση εξωθεσμικών επιτροπών, χειρισμοί και πρωτοβουλίες που γίνονται χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Περιφερειακή Αρχή χωρίς την θεσμική εξουσιοδότησή της, από το Περιφερειακό Συμβούλιο του οποίου αποτελεί εκτελεστικό όργανο, αποδόθηκαν  στον Περιφερειάρχη.

Η απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη  επιβεβαίωσε τους δικούς του προσωπικούς σχεδιασμούς  με την μη ουσιαστικά απάντησή του στα σοβαρά ζητήματα θεσμικών υπερβάσεων που θίγει η επερώτηση.

(πατήστε εδώ για να ακούσετε την επερώτηση, video)

(πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετική ερώτηση του συνδυασμού)

Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε την είδηση