“Επιτακτική και άμεση παραίτηση του Δ.Σ. του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης” λένε 20 επαγγελματίες ηθοποιοί και σκηνοθέτες της περιοχής

4 Min Read
Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε αρνητικά στο Δ.Σ. του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, για δεύτερη φορά, τόσο ως προς την επιλογή του συγκεκριμένου υποψηφίου που δεν πληρούσε εξ αρχής τα κριτήρια, όσο και ως προς τη διαδικασία που έγινε με αδιαφανή τρόπο.
Εμείς σας επαγγελματίες καλλιτέχνες της περιοχής, ζητούσαμε αξιοκρατία και δικαιοσύνη ήδη από τον Μάιο του 2020, τότε που ήδη τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να διαφαίνονται.
Ο πρόεδρος του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης όμως προτίμησε να κρατήσει το θέατρο σε ομηρεία, σκόπιμα εικάζουμε εκ του αποτελέσματος, ώστε να κερδίσει χρόνο και να είναι ο ίδιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη επί ενάμιση χρόνο, όσο δηλαδή συνολικά η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή υπήρξε κενή. Επιπρόσθετα να σημειώσουμε ότι από τον Σεπτέμβρη του 2019 έως σήμερα λαμβάνει αδιάκοπα την αμοιβή του ως πρόεδρος.
Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια, και επειδή ειπώθηκαν πολλές φορές και με διάφορους τρόπους, συμπαρασύροντας το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Σ. που έχει τις δικές του ευθύνες, δεν μπορούν πλέον να συνεχιστούν άλλο. Η αλήθεια είναι μία, την φωνάζουμε από την αρχή, και την επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά το αρμόδιο Υπουργείο.
Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο Κοζάνης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που ο ίδιος δήλωσε ότι θα αναλάβει εάν έρθει και δεύτερο ράπισμα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Καλούμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης να παραιτηθούν ΑΜΕΣΑ (με εξαίρεση την κ. Εύα Αραμπατζή που καταψήφιζε τις παράνομες αποφάσεις της πλειοψηφίας), και το επόμενο Δ.Σ. να προκηρύξει ταχύτατα τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, με αμεροληψία, παραμερίζοντας διαπροσωπικές σχέσεις ή πολιτικές υποσχέσεις.
Είναι η πρώτη φορά στην 25ετή πορεία του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης που βρέθηκαν άνθρωποι να το εκμεταλλευτούν σε τόσο μεγάλο βαθμό, να το διασύρουν πανελλαδικά και να εξευτελίσουν την ιστορία του.
Τέλος, επειδή έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα ανατεθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αμισθί, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι η θέση αυτή είναι έμμισθη, προορίζεται για κάποιον επαγγελματία του χώρου, και ο τρόπος επιλογής του είναι συγκεκριμένος, δηλαδή μετά από προκήρυξη.
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει και πάλι απέναντι.
Οι  εκ Κοζάνης επαγγελματίες καλλιτέχνες:
1) Αλεξανδρίδη Γεωργία, ηθοποιός, απόφοιτη Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη
2) Βαβλιάρας Δημήτρης, τραγουδοποιός, φωτογράφος
3) Βαρδάκα Μαρία, σκηνοθέτης – θεατρολόγος – δραματουργός, απόφοιτη Τμήματος Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ.
4) Γεωργιάδου Ελεάνα, θεατρολόγος- ηθοποιός, απόφοιτη Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., και Ανώτερης Δραματικής Σχολής Εμπρός
5) Διάφας Στρατής, τραγουδοποιός
6) Καριντζιάς Νίκος, ηθοποιός, απόφοιτος Δραματικής σχολής Μαίρης Βογιατζή Τράγκα
7) Κοζικόπουλος Κων/νος, ηθοποιός, απόφοιτος Δραματικής σχολής Ανδρέα Βουτσινά
8) Κωνσταντινίδου Σουέλεν, ηθοποιός, απόφοιτη Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ίασμος
9) Κότσι Κοσμάς, σκηνοθέτης, απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Σκηνοθεσίας Εθνικού Θεάτρου
10) Κωτούλας Κωνσταντίνος, πιανίστας – συνθέτης – παραγωγός, Masters of music composition Goldsmith University of London & Berklee college of music (Boston)
11) Μανωλοπούλου Ολυμπία, ηθοποιός, απόφοιτη Δραματικής σχολής Αρχή Ν. Καρρά
12) Μιχαήλ Γιώργος, τραγουδοποιός
13) Νέστορα Άρτεμις, θεατρολόγος, απόφοιτη Τμήματος Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου
14) Σιδηρόπουλος Ραφαήλ, ηθοποιός, απόφοιτος Δραματικής σχολής Αρχή Ν. Καρρά
15) Τεκνετσίδου Αντωνία, θεατρολόγος-ηθοποιός απόφοιτη Τμήματος Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου, και Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά
16) Τσοτουλίδης Φώτης, ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά
17) Φιλημέγκας Νίκος, ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη
18) Φουρκιώτη Χρύσα, ηθοποιός, απόφοιτη Δραματικής σχολής Δη.Πε.Θε. Πάτρας
19) Χατζημανώλης Μανώλης, καθηγητής μουσικής, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Σερβίων, συνθέτης, τραγουδιστής
20) Χλιαράς Στέλιος, ηθοποιός – σκηνοθέτης, απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου
Μοιραστείτε την είδηση