“Γάλα μαγνησίας”, ένα βιβλίο για τη μνήμη και τα παιχνίδια της

2 Min Read

Το βιβλίο του Κώστα Ακριβού “Γάλα Μαγνησίας” παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη στο καφέ “Μπλε Ελάφι” απο τον συγγραφέα Μιχάλη Πιτένη και την φιλόλογο Ολυμπία Τσικαρδάνη, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Στοά του Βιβλίου του Δημήτρη Μόσχου με το Σύνδεσμο Φιλολόγων και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Παρών ο ίδιος ο συγγραφέας που συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε το βιβλίο του.
Η υπόθεση απο την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου
Νεανικοί έρωτες, ποδόσφαιρο στις αλάνες, τσιγάρα στα κρυφά, φάρσες σε καθηγητές και συμμαθητές, πολιτικές ανησυχίες, σχέδια και όνειρα για το μέλλον είναι οι καθημερινές έγνοιες μιας παρέας εφήβων που μεγαλώνουν εσώκλειστοι σ’ ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο του Βόλου της δεκαετίας του ’70.
Σε μια πόλη που καθρεφτίζεται στα νερά του παρελθόντος, σε μια χώρα που προσπαθεί σιγά σιγά να συνέλθει από τα σκοτάδια της δικτατορίας, ο κάθε άλλο παρά μεγαλόσωμος Αχιλλάκος, ο ψαρομούρης Μπράσκας, ο σωσίας του τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ και ο αριστεροπόδαρος Ζερβής είναι έτοιμοι να ανοίξουν φτερά για τα ωραία χρόνια που έπονται, ώσπου ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να σημαδέψει τη ζωή τους.
Χρόνια αργότερα, οι ήρωες εξακολουθούν να βασανίζονται από αγωνιώδη ερωτήματα σχετικά μ’ αυτό: Τι πραγματικά συνέβη. Έγιναν όλα έτσι όπως τα θυμούνται ή μήπως η μνήμη του καθενός άλλα γεγονότα τα εξωράισε και άλλα τα αλλοίωσε προς το χειρότερο; Μπορούμε να εμπιστευτούμε αποκλειστικά και μόνο τη δική μας μνήμη ή χρειαζόμαστε και τις μνήμες των φίλων μας για να μάθουμε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτή πονάει;

Μοιραστείτε την είδηση