“Σπάρτακος”: Ημέρα για το περιβάλλον 2018: Να νικήσουμε την πλαστική μόλυνση

2 Min Read


Κάθε χρόνο, η παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον (5 Ιουνίου) οργανώνεται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα που εστιάζει την προσοχή σε ένα ιδιαίτερα ¨πιεστικό περιβάλλον¨.
Για το 2018, το θέμα που επελέγη είναι η καταπολέμηση της «πλαστικής ρύπανσης».
Ουσιαστικά το φετινό θέμα “Beat Plastic Pollution”, είναι μια έκκληση για δράση ώστε να καταπολεμηθεί μία από τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.
Με το θέμα της, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 καλεί τον πλανήτη να εξετάσει πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε το βαρύ φορτίο της πλαστικής ρύπανσης στους φυσικούς χώρους, την άγρια ζωή μας και τη δική μας υγεία.
Ενώ το πλαστικό έχει πολλές χρήσιμες χρήσεις, έχουμε επικεντρωθεί σε πλαστικό μίας χρήσης ή μιας χρήσης, με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες:
Σε όλο τον κόσμο, αγοράζονται 1 εκατομμύριο πλαστικές φιάλες κάθε λεπτό.
Κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε έως 5 τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.
Συνολικά, το 50% του πλαστικού που χρησιμοποιούμε είναι για μία χρήση.
Σχεδόν το ένα τρίτο της πλαστικής συσκευασίας που χρησιμοποιούμε αποφεύγει τα συστήματα συλλογής, πράγμα που σημαίνει ότι καταλήγει να φράζει τους δρόμους των πόλεων και να μολύνει το φυσικό περιβάλλον.
Κάθε χρόνο φθάνουν μέχρι και 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικές διαρροές στους ωκεανούς, όπου πνίγουν κοραλλιογενείς υφάλους και απειλούν την ευπαθή θαλάσσια άγρια φύση. Το πλαστικό που καταλήγει στους ωκεανούς μπορεί να κυκλώσει τη Γη τέσσερις φορές σε ένα χρόνο και μπορεί να παραμείνει μέχρι και 1.000 χρόνια πριν απολυθεί πλήρως.
Ο Σπάρτακος, έχοντας καλλιεργήσει και έχοντας αναπτύξει πλήρως «περιβαλλοντική συνείδηση», στηρίζει κάθε προσπάθεια που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλει στην αποσυμφόρηση του περιβάλλοντος.
Εφαρμόζοντας (εδώ και πολλά χρόνια) πρόγραμμα ανακύκλωσης, το σωματείο συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην συνολικότερη προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ενός όσο το δυνατόν καλύτερου και καθαρότερου/υγιεινότερου περιβάλλοντος.
Δεν είναι υποχρέωση, είναι το χρέος/ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στις επόμενες γενιές.

Μοιραστείτε την είδηση