“Σπάρτακος”: Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την υγεία και την ανθρώπινη ζωή

2 Min Read

Στα 23 χρόνια αδιάλειπτης δράσης του, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει κατ’ εξακολούθηση και με κάθε τρόπο υποστηρίξει και αποδείξει ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Τίποτα.

Το σωματείο τιμά και σέβεται τη επιχείρηση αλλά περισσότερο τιμά και σέβεται τους εργαζόμενους (τον κινητήριο μοχλό) που σηκώνουν στη πλάτη τους το βαρύ εργασιακό φορτίο και όχι απλά έχουν δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια αλλά το δικαίωμά τους αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και … ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και των συζητήσεων για το μέλλον της εργασίας, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα επιχειρεί να αποτιμήσει 100 χρόνια εργασίας αναφορικά με τη βελτίωση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.

Προσδοκά ένα μέλλον όπου οι προσπάθειες θα συνεχιστούν «εν μέσω σημαντικών αλλαγών όπως είναι η τεχνολογία, οι δημογραφικές μεταβολές, η οργάνωση της εργασίας και η κλιματική αλλαγή».

Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας (28 Απριλίου) αποτελεί την έναρξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, εκδηλώσεων και δράσεων που στηρίζονται στην συνειδητοποίηση του πλούτου της γνώσης και της δράσης που συγκεντρώθηκε στο διάστημα των τελευταίων 100 χρόνων.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, η 28η Απριλίου είναι μία συμβολική ημέρα καθώς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θα πρέπει να είναι Ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Για τον λόγο αυτό, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή δεύτερη σκέψη:

  • Θα πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανονισμοί
  • Θα πρέπει να μην γίνεται καμία εργασία χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα αυτονόητα
  • Θα πρέπει να υπάρχει αδιάλειπτη μέριμνα από την πλευρά της εργοδοσίας
  • Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση από την πλευρά των εργαζομένων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, στον απόηχο της ημέρας ένα είναι σίγουρο: ότι όλοι μαζί και ο κάθε ένας ξεχωριστά, αναλαμβάνοντας το δικό του κομμάτι ευθύνης και «βαδίζοντας» με γνώμονα το τρίπτυχο: Πρόληψη, Υγεία, Ασφάλεια μπορούμε να γράψουμε το εργασιακό μέλλον με λιγότερο ζοφερές σελίδες.

 

Μοιραστείτε την είδηση