“Σπάρτακος”: Το καλύτερο φάρμακο για την εξάλειψη του AIDS: Αφύπνιση, Ενημέρωση, Πρόληψη

2 Min Read

«κάνε την εξέταση για τον ιό του HIV», είναι το θέμα της ενημερωτικής εκστρατείας που έχει ετοιμάσει για φέτος το ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Η έγκαιρη διάγνωση, η μείωση του αριθμού των ατόμων που δεν γνωρίζουν την οροθετικότητά τους αλλά και η ενημέρωση του πληθυσμού για τη δυνατότητα δωρεάν και ανώνυμου ελέγχου αποτελούν τους βασικούς στόχους της φετινής καμπάνιας.

Δυστυχώς για τη χώρα μας τα δεδομένα παραμένουν λίαν ανησυχητικά και δε μπορεί παρά να αποτελούν κίνητρο για περισσότερη προσοχή, για περισσότερη ενημέρωση και επαγρύπνηση.

Η ηλικιακή ομάδα κατά τη οποία γίνονται οι περισσότερες διαγνώσεις του ιού HIV στη χώρα μας, είναι αυτή των 30-39 ετών, ενώ από το 2015 παρατηρείται αυξητική τάση στο ποσοστό των νέων διαγνώσεων σε άτομα ηλικίας 50-64 ετών, όπως προκύπτει από την ανάλυση των νέων διαγνώσεων των τελευταίων 9 ετών.

Φέτος λοιπόν ας συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας περισσότερο συνειδητοποιημένα και περισσότερο αποτελεσματικά έτσι ώστε του χρόνου τα στοιχεία να είναι περισσότερο αισιόδοξα.

Σε ότι έχει να κάνει με το AIDS, τα πράγματα είναι απλά: Αφού ξέρουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το αντιμετωπίσουμε. Αφού ξέρουμε, συνεχίζουμε και δεν ξεχνάμε ότι, το AIDS δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, ρατσισμό, αδιαφορία.

 

Το καλύτερο φάρμακο για την καταπολέμηση και εξάλειψη του AIDS είναι: Αφύπνιση, Ενημέρωση, Πρόληψη.

Μοιραστείτε την είδηση