Ραδιομαραθώνιος ενημέρωσης της ΕΡΤ Κοζάνης για την συλλογή δειγμάτων μυελού των οστών

straboy
από straboy
1 Min Read

«Δώσε λιγοστό…σώσε στο λεπτό, για τα δικά μας παιδιά» ήταν ο τίτλος του ραδιομαραθωνίου ενημέρωσης και της δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών, που διοργάνωσε την Πέμπτη το πρωί, η ΕΡΤ Κοζάνης με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης.

Στην διάρκεια του ραδιομαραθώνιου της ΕΡΤ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε  ραδιοφωνική ενημέρωση από επιστήμονες και καθηγητές ιατρικής, για τον Μυελό των οστών, τα αρχέγονα κύτταρα και βλαστοκύτταρα, τους δωρητές, την επεξεργασία και την μεταμόσχευση του μυελού των οστών σε λήπτες αλλά και για την λειτουργία της δημόσιας τράπεζας μυελού των οστών. Μέσα από τον ραδιομαραθώνιο αναδείχθηκε επίσης η δραστηριοποίηση συλλόγων και φορέων της περιοχής μας με στόχο να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα ο αριθμός των δωρητών.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, από  το πρωί  συλλέγονται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» Κοζάνης, δείγματα σάλιου, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα, με στόχο να διαπιστωθεί μια ενδεχόμενη συμβατότητα των δωρητών με νεαρά άτομα από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, που χρειάζονται επειγόντως την βοήθεια μας.

Μοιραστείτε την είδηση