Reelgood, η εφαρμογή που κάνει παιχνίδι τη διασκέδασή σου

7 Min Read

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη νέα εποχή της τεχνολογίας είναι οι πολλές επιλογές, μιας και υπάρχουν αμέτρητα ερεθίσματα και δυνατότητες που μας ωθούν στην ψυχαγωγία και την επικοινωνία. Σκεφτείτε μόνο, τις υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων που παρέχουν εταιρίες – κολοσσοί, όπως το WhatsApp, οι οποίες βελτιώνονται και ενημερώνονται συνεχώς, ή τις πλατφόρμες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως το Netflix ή το PokerStars Casino. Οι δύο εν λόγω εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν συνεχώς τις προσφορές τους, έχοντας κυκλοφορήσει τον τελευταίο χρόνο έναν μεγάλο αριθμό των σειρών η μία και διαφορετικών παραλλαγών κλασικών παιχνιδιών, όπως η ρουλέτα, η άλλη, με στόχο τη διεύρυνση τού ετερογενούς κοινού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία Reelgood αποφάσισε να παρέχει στους χρήστες της το απόλυτο εργαλείο για περισσότερη διασκέδαση και ψυχαγωγία στο σπίτι ή εν κινήσει: το Netflix Roulette.

Τι είναι όμως, το Netflix Roulette; Παρόλο που το Netflix μάς παρέχει μία τεράστια και δυνατή λίστα ψυχαγωγίας μέσα από ένα κλικ, έχουμε «πέσει» όλοι μας στην παγίδα τής ατελείωτης περιήγησης, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να διαλέξουμε κάτι, από το να το παρακολουθήσουμε. Επιπλέον, ποιος από εμάς δεν έχει βαρεθεί να βλέπει τις ίδιες παλιές προτάσεις στο Netflix και να ψάχνει για χιλιοστή φορά τις ίδιες σειρές και ταινίες, σε σημείο να μην του φαίνεται τίποτα ενδιαφέρον στο τέλος;

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν αρκετά συχνά το Netflix, δεν είναι πολύ πιθανό να πετύχουν πολλές νέες προτάσεις, χάρη στον αλγόριθμο που αποφασίζει τι θα σας αρέσει και τι όχι. Ευτυχώς, για όλους όσους λαχταρούν τις παλιές εποχές της τηλεόρασης, όταν γυρνώντας έναν διακόπτη είχαν επιλογές χωρίς περιορισμούς, το Netflix Roulette ήρθε να τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη και ευχάριστη. Το Netflix Roulette, της Reelgood, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιλέγει μια σειρά ή μια ταινία για εσάς με βάση μερικές βασικές πληροφορίες που θα τις παρέχετε και που σας βοηθά να αναζητήσετε και να ανακαλύψετε περιεχόμενο στις αγαπημένες σας πλατφόρμες.

Δεν είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσετε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε το Netflix Roulette, αλλά αν το κάνετε, θα σας διευκολύνει σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αναζήτησης Reelgood – επίσης είναι πολύ απλό, αφού μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του Facebook ή να εγγραφείτε με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή με όνομα, email και κωδικό πρόσβασης. Αφού εγγραφείτε, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε όλες τις διαφορετικές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Και πάλι, ενώ δεν χρειάζεται να προχωρήσετε με αυτό το βήμα για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Ρουλέτας, θα το συνιστούσαμε εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Reelgood στο μέλλον (το προτείνουμε).

https://images.unsplash.com/photo-1606646079334-198d57d26911

Από προεπιλογή, έχετε πρόσβαση στην κατηγορία «Πακέτο δωρεάν πηγών», η οποία περιλαμβάνει περιεχόμενο από υπηρεσίες όπως το Fox, το CBS και το Crackle (προσοχή – αυτές μπορεί να έχουν διαφημίσεις αυτόματης αναπαραγωγής, αλλά τουλάχιστον είναι δωρεάν). Κάντε κλικ σε κάθε υπηρεσία στην οποία έχετε εγγραφεί (ή σε κάθε πλατφόρμα που θέλετε να συμπεριληφθεί στην αναζήτησή σας) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Την επόμενη φορά που θα κάνετε αναζήτηση, θα προσθέσει ταινίες ή εκπομπές από καθεμία από τις επιλεγμένες πλατφόρμες σας. Όταν επιλέγετε μια ταινία ή μια εκπομπή, η Reelgood θα σας προσφέρει απευθείας συνδέσμους για κάθε επιλεγμένη πλατφόρμα, οι οποίοι σας μεταφέρουν κατευθείαν στην ταινία ή την εκπομπή που έχετε επιλέξει.

Το Netflix Roulette εφευρέθηκε το 2014, όταν ο 18χρονος Andrew Sampson (u/codeusasoft στο Reddit) βαρέθηκε να περιηγείται στο Netflix αναζητώντας κάτι καινούριο. Έτσι, κατασκεύασε μια βασική εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα είδος και μια μορφή (είτε ταινίες είτε τηλεοπτικές εκπομπές) πριν πατήσουν το κουμπί «Περιστροφή», το οποίο επιλέγει τυχαία για παρακολούθηση κάτι που ταιριάζει στα κριτήρια αναζήτησης.

Παρά τις εξαιρετικά βασικές δυνατότητές του, το Netflix Roulette έγινε κάτι σαν φαινόμενο και παραμένει κανονικό εργαλείο για πολλούς Netflixers μέχρι σήμερα. Το 2017, η Reelgood επικοινώνησε με τον Sampson σχετικά με το API του, με την ελπίδα να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο εργαλείο στον ιστότοπο της. Στη συνέχεια κατέληξε να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα, όταν ο Sampson δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να διατηρεί την υπηρεσία.

Ενώ η απόκτηση της υπηρεσίας από την Reelgood σήμαινε ότι η εφαρμογή δεν θα είχε πλέον μια δροσερή, Netflixian αισθητική, είχε επίσης σαν αποτέλεσμα να γίνει πολύ πιο ισχυρή, χάρη στη μαζική μηχανή αναζήτησης Reelgood, εισάγοντας την επιλογή φιλτραρίσματος με βάση το σκορ στο IMDB καθώς και το Rotten Tomatoes, που δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεί το περιεχόμενο που μπορεί να μην αξίζει τις πολύτιμες ώρες προβολής σας.

Δεν είναι μόνο αυτό: η εξαγορά της Reelgood πρόσθεσε και άλλες υπηρεσίες στο μείγμα. Ενώ η πρόσβαση στο Netflix Roulette είναι δυνατή μέσω ενός μοναδικού συνδέσμου, μεταβαίνοντας στην πιο γενική ενότητα Reelgood Roulette θα σας επιτρέψει να λάβετε υπόψη τους ανταγωνιστές, όπως το Amazon Prime Video και το Hulu, για να επιλέξετε από έναν πιο εκτεταμένο κατάλογο περιεχομένου. Θέλετε απλώς να κάνετε αναζήτηση στο Amazon Prime Video; Κάντε κλικ στην Επεξεργασία στην κορυφή, καταργήστε την επιλογή κάθε πλατφόρμας εκτός από το Amazon και πατήστε Αποθήκευση.

Μόλις βρείτε κάτι που φαίνεται να αξίζει τον κόπο, απλώς κάντε κλικ στο «Παρακολούθηση» και θα σας στείλει αυτόματα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την πλατφόρμα που έχετε επιλέξει. Εάν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε στον υπολογιστή σας, φυσικά, θα χρειαστεί να αναζητήσετε την ταινία ή το πρόγραμμα στη συσκευή που έχετε επιλέξει.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,
Μοιραστείτε την είδηση