Ρίχνουν κάρβουνο στις μηχανές της «Χρ. Αυγής»

3 Min Read

Όσα παρακολουθούμε να διαδραματίζονται στην εθνική αντιπροσωπεία μας, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του πλήρους ευτελισμού των θεσμών και της γελοιοποίησης των προσώπων που, υποτίθεται, τους υπηρετούν. Γιατί δεν είναι μόνον η ξεφτίλα που αποπνέει η συναλλαγή της κυβέρνησης με τους έξη «προθύμους» βουλευτές. Είναι και η γελοιοποίηση του προέδρου της Βουλής. Ο οποίος, με το να κάνει εντός 24 ωρών μια εντυπωσιακή, κατά παραγγελία του αφεντικού του, κωλοτούμπα, έχει περιέλθει σε επίπεδο κατοικιδίου που εκτελεί προσταγές. Πότε τούμπα, πότε σούζα.
Την μια ημέρα ο κ. Βούτσης, κατά παραγγελία του πρωθυπουργού, κινεί την διαδικασία αλλαγής του κανονισμού της βουλής. Και την επομένη, επειδή το αφεντικό του …θύμωσε, λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Βούτση, δέχεται, ο κατά το σύνταγμα τρίτος τη τάξει πολιτειακός μας άρχων, με την ίδια δουλική προθυμία, να ακυρώσει εκείνο που δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει. Λες και δεν έχει πολιτειακή οντότητα, αλλά είναι το παχουλό κανίς του Τσίπρα.
Θέλετε να δείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των καμωμάτων, όλης αυτής της γελοιοποίησης των θεσμών, του ευτελισμού της βουλής, των κομμάτων και των βουλευτών, στις εκλογές; Μπορείτε να πάρετε μια γεύση, από την προχθεσινή δημοσκόπηση, που «φωτογραφίζει» την πρόθεση ψήφου των Αθηναίων, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ:
Ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) έρχεται πρώτος με 33,8% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν με 8,5% οι Παύλος Γερουλάνος (ΚΙΝΑΛ), Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ) με 7,9%, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%.
Το πιο κρίσιμο σημείο δεν είναι τόσο το ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, πατώνει, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο ακόμη και από τον «αντάρτη» της ΝΔ Χρήστο Τεντόμα. Αλλά το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Κασιδιάρης της «Χρυσής Αυγής». Ενώ την ίδια ώρα, σε δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές, οι νεοφασίστες εμφανίζονται με συνεχή ανοδική τάση, έχοντας πιάσει το 9% και οδεύοντας προς διψήφιο ποσοστό.
Όπως έλεγε ο Νίκος Κούρκουλος, «όχι άλλο κάρβουνο». Διότι αυτό κάνετε. Γελοιοποιώντας τους θεσμούς, ρίχνετε κάρβουνο στις μηχανές των εχθρών της Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε την είδηση