Ρήτρα Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Ελλείμματος για την Δυτική Μακεδονία εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

3 Min Read

Για στοχοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας από την Κυβέρνηση, μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης περιοδεύει σε Πτολεμαϊδα και Κοζάνη. Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της σύσκεψης με τους φορείς στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαϊδας, μίλησε για μια περιοχή που βρίσκεται μέσω τριπλής κρίσης σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που βρίσκεται σε διπλή κρίση όπως είπε.

«Κρίση ακρίβειας και πανδημίας σε όλη την χώρα και στην περιοχή σας και κρίση λόγω απολιγνιτοποίησης. Αυτό που έκανε η Κυβέρνηση με την ΔΕΗ μέσω ενεργειακής κρίσης είναι όχι απλά έγκλημα αλλά κακούργημα. Το να αποφασίζεις εκχώρηση του 17% σε ιδιώτες δεν είναι αμέλεια ούτε έλλειψη σχεδίου αλλά δόλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «αρπαχτικές διαθέσεις κερδοσκόπων» που άνοιξε την πόρτα η Κυβέρνηση.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ θα παρουσιάσει στην σημερινή του ομιλία το αναλυτικό σχέδιο του κόμματος για την απολιγνιτοποίηση, το οποίο, όπως είπε, δεν θα εστιάζει σε ημερομηνίες κλεισίματος μονάδων αλλά θα δίνει έμφαση σε μια σειρά ενεργειών που θα δώσουν την δυνατότητα στην περιοχή να αναπτυχθεί με δημόσιους πόρους. «Κακώς μιλάμε για χρονοδιαγράμματα αν δεν βλέπουμε την ουσία της διαδικασίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται σε αυτό που ο ίδιος ονόμασε «Ρήτρα Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Ελλείμματος για την Δυτική Μακεδονία».

Μιλώντας, τέλος, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αναρωτήθηκε αν η Κυβέρνηση έχει βάλει την περιοχή στο στόχαστρο: «ένα σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι το Πανεπιστήμιο που η Κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως το έχουν απαξιώσει. Έχουν κάτι με την περιοχή; Θέλουν να εκδικηθούν αυτόν τον τόπο; Γιατί συρρικνώνουν το Ίδρυμα και στοχοποιούν την περιοχή;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ.

 

Δώδεκα ασθενείς εκτός ΜΕΘ στο «Μαμάτσειο»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ στην τοποθέτησή του ανέφερε πως στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης τον μήνα Νοέμβρη, δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ και οκτώ απεβίωσαν. «Τέσσερις συμπολίτες σας απεβίωσαν εκτός ΜΕΘ και άλλοι τέσσερις μπήκαν στην ΜΕΘ πολύ αργότερα απ΄όσο έπρεπε και σήμερα άλλοι τέσσερις δίνουν μάχη ακόμη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας τονίζοντας πως καταγράφει συνεχώς αρνητικά ρεκόρ στην Ευρώπη.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση