Ρίξτε και άλλο «κάρβουνο» στους ακραίους

3 Min Read

Περιμέναμε, είκοσι άτομα, στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς, όπου από τις τέσσερις θυρίδες λειτουργούσε μόνον η μία. Οι αντιδράσεις άρχισαν από τις φωνές «γιατί δεν βάζετε έναν ακόμη υπάλληλο, να εξυπηρετηθούμε», για να καταλήξουν, ως συνήθως όταν βρίσκονται πολύ Έλληνες σε ενοχλητική κατάσταση, σε μια γενικευμένη πολιτική συζήτηση. Στην όποια, ως συνήθως, κυριάρχησαν οι δύο πιο φωνακλάδες. Για να προβάλλουν, έκαστος, την δίκη του «λύση», στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Ο ένας, προχωρημένης ηλικίας, παίρνοντας αμπάριζα από τα συνθήματα του καραβανά κεντρικού ομιλητή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, Φραγκούλη Φράγκου, πλειοδοτούσε ως προς το πόσο «προδότες της πατρίδας» είναι οι πολιτικοί. Χωρίς να κάνει εξαιρέσεις. Είτε ήταν ήδη ψηφοφόρος της «Χρυσής Αυγής», είτε παλιός ωφελημένος της δικτατορίας, για την όποια θυμόνταν ότι «χάρισε τα χρέη στους φτωχούς αγρότες», πάντως κατάφερε να αποσπάσει την επιδοκιμασία δυο-τριών εκ των παρισταμένων.
Ο άλλος, ένας νεαρός, εμφανίσθηκε άριστα ενημερωμένος περί την ειδησεογραφία του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Αναπαρήγαγε όσα διαλαμβάνονταν στην προκήρυξη που είχε αναρτήσει η «αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας» στην ιστοσελίδα του Indymedia, μετά την επίθεση στην ΔΟΥ Παγκρατίου. Για τον πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας των 51 τ.μ., μιας χήρας, στον Δήμο Ζωγράφου. Πλειστηριασμό που κινήθηκε από τον προϊστάμενο της εκεί ΔΟΥ, για ένα χρέος 4.798 ευρώ προς την εφορία, που προερχόταν από απλήρωτο ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΗΔΕ.
Το γεμάτο παθός ξέσπασμα του εν λόγω νεαρού, βρήκε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ακροατήριο. Βρέθηκαν αρκετοί που συμφωνούσαν ότι μόνη ελπίδα των απελπισμένων είναι «τα παιδιά του Ρουβίκωνα». Ότι «μόνο με τέτοιες δυναμικές ενέργειες (στην προκήρυξη αναφερόταν πως θα κτυπηθούν όλοι όσοι επιδεικνύουν ζήλο κινώντας διαδικασίες πλειστηριασμών), μπορεί «να γίνει κάτι». Και προθύμως συμφωνούσαν με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αυτή αφήνει τα «κοράκια» ελεύθερα να κατάσχουν το «σπιτάκι του φτωχού για λίγα χιλιάρικα οφειλής, όταν μια εκατοντάδα πάμπλουτων, χρωστά πάνω από ογδόντα δισεκατομμύρια, αλλά κανείς δεν τους πειράζει».
Με τον ευτελισμό του όρου «Αριστερα» από αυτή την κυβέρνηση, από την μία πλευρά, αλλά και με την μη ξεκάθαρη στάση, στο σκοπιανό, από την επίσημη «Κεντροδεξιά» από την άλλη, το αποτέλεσμα θα είναι να προσβλέπουν, οι παραζαλισμένοι από τα κτυπήματα της κρίσης πολίτες, στην …σωτηρία από τα πιο ακραία στοιχεία. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες του κοινοβουλίου.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση