Ρομπέρτα Μέτσολα: Δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά

4 Min Read

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο

Κατά την έναρξη της χθεσινής ολομέλειας στο Στρασβούργο, εκτός ημερήσιας διάταξης, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα: Δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά

«Παρόλο που η οργή μου, ο θυμός μου και η θλίψη μου δεν εκφράζονται, να είστε βέβαιοι πως εκφράζω την αποφασιστικότητα, το Κοινοβούλιό μας να γίνει ισχυρότερο. Μην αυταπατάστε, η Ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχεται επίθεση και ο εχθρός για τον οποίο η ύπαρξή του είναι απειλή, δεν θα σταματήσει πουθενά» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέτσολα.

Η ίδια μίλησε για «κακοήθεις ηγέτες τρίτων χωρών που χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο ΜΚΟ, φορείς, άτομα, βοηθούς και μέλη του ΕΚ σε μια προσπάθεια να καθυποτάξουν το όργανο και να επηρεάσουν αποφάσεις, κάτι που δεν θα τους περάσει» ανέφερε.

Μιλώντας για την κ. Καϊλή είπε πως πέραν της άρσης των αρμοδιοτήτων ως Αντιπρόεδρος, έχει συγκαλέσει την διάσκεψη Προέδρων για να ξεκινήσει η διαδικασία του άρθρου 21 και να παυθεί η θητεία της. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο της, είπε πως τα θέματα που θα συζητούνταν για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πολίτες του Κατάρ και του Κουβέιτ, δεν θα συζητηθούν στην Ολομέλεια αυτή.

«Δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα δείξουμε δειλία και δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα. Η Ευρώπη δεν ξεπουλιέται. Προτιμούμε να κρυώνουμε παρά να μας πληρώνουν» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας της η Πρόεδρος του ΕΚ.

 

Βέμπερ: Το ΕΛΚ αισθάνεται σοκαρισμένο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ

Σοκαρισμένος από τις εξελίξεις των τριών τελευταίων ημερών, δήλωσε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο κ. Βέμπερ, ευχαρίστησε την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα για την συνεργασία και την στάση της και είπε πως θα υπάρξει πλήρη συνεργασία για την έρευνα.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διαφθορά. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» διεμήνυσε ο ίδιος.

 

Σοσιαλδημοκράτες: Θα είμαστε πολιτική αγωγή σε αυτή την διαδικασία

Η επικεφαλής των Σοσιαλοδημοκρατών Ιράτσε Γκαρθία Πέρες δήλωσε:

«Θλιβερή και μαύρη μέρα για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία και άσχημη για την Ομάδα μας. Αποφασίσαμε να είμαστε πολιτική αγωγή σε αυτή την διαδικασία. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κηλιδώσει την ομάδα και το ΕΚ και θα πρέπει να βρεθούν ενώπιων της δικαιοσύνης και το σώμα θα πρέπει να καταλάβει τι έχει συμβεί. Σας καλώ να έχουμε μια θέση ενωτική».

 

Ο επικεφαλής των Renew Ζερνέ Στεφάν δήλωσε:

Ο επικεφαλής των Renew Ζερνέ Στεφάν

«Εκφράζω την υποστήριξη και τις ευχαριστίες προς την δικαιοσύνη και το Βελγικό κράτος. Θα πρέπει να εκφράσει όλο το Σώμα την υποστήριξη προς τις καθαρές διαδικασίες. Η Ομάδα μου προτείνει να αφαιρεθεί το δικαίωμα της Αντιπροέδρου από την κ. Καϊλή και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες τότε να τα ζητήσουμε να παραιτηθεί. Όσον αφορά στο Κατάρ, ζητούμε την αφαίρεση του θέματος από την ημερήσια διάταξη όσο διαρκεί η διερεύνηση της απόφασης.»

Μοιραστείτε την είδηση