Σ. Φάμελλος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη: Το μόνο που έχει στο νου της η ΝΔ είναι να πουλήσει δημόσιο πλούτο

2 Min Read

Τα θέματα της ΔΕΗ, όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησαν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με προσκεκλημένο ομιλητή τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.
Η προηγούμενη φορά που είχε μιλήσει ο Σωκράτης Φάμελλος και πάλι στον ίδιο χώρο, για τα ίδια θέματα, ήταν το 2018, όταν είχε έρθει για την ανακοίνωση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, ενώ τώρα η αφορμή ήταν το συνέδριο για την Καθαρή Ενέργεια.
«Νομίζω αν θέλει κάποιος να συγκρίνει τις δύο κυβερνήσεις, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θα δει απλά ότι είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σταματήσαμε το σενάριο της μικρής ΔΕΗ που αφορούσε στη Δυτική Μακεδονία, σταματήσαμε την ιδιωτικοποίηση και την παραχώρηση ιδιοκτησίας του δικτύου, μειώσαμε κατά 1,25 δις ευρώ το δανεισμό της ΔΕΗ, προχωρήσαμε επενδύσεις και μειώσαμε το κόστους του ρεύματος» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.
Ασκώντας κριτική διαχρονικά στο χειρισμό των θεμάτων απο τις κυβερνήσεις της ΔΕΗ, ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ προτείνουν αύξηση κόστους του ρεύματος, ιδιωτικοποίηση, πώλησή της ΔΕΗ, αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ και άλλο προσανατολισμό. Διαχειρίζονται με καταστροφολογικό τρόπο σενάρια για τη ΔΕΗ στη λογική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε με δηλώσεις ότι ‘τη βγάζει δεν τη βγάζει η ΔΕΗ’ και τώρα συνεχίζει με αδικαιολόγητο κόστος για τους πολίτες».
Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο το κόστος για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα απο τις δρομολογούμενες κινήσεις του Υπουργείου θα είναι στο 20%, ενώ όπως δήλωσε «το μόνο που έχει στο νου της η ΝΔ είναι να πουλήσει γρήγορα δημόσιο πλούτο».
Τέλος, σε ότι αφορά στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ο κ. Φάμελλοςτόνισε ότι πρέπει να γίνει και παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση, καθώς «ο εθνικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε το 2018, αφού δεν γινόταν νωρίτερα».
Φωτογραφίες του www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση