Σ. Γκανάτσιος: «οι εποχές που κάποιοι μιλούσαν για την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας αστικού τύπου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» Συνέντευξη τύπου του Διοικητή του «Μαμάτσειου» για COVID-19 και προσωπικό

4 Min Read

Την εικόνα ενός «ισχυροποιημένου» νοσοκομείου σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας και ως προς το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό αλλά και ως προς τον εξοπλισμό και την απορρόφηση κονδυλίων, έδωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Τρίτης ο Διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος. Ο κ. Γκανάτσιος αναφέρθηκε σε νέες προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών και έκανε ειδική αναφορά στο μεγάλο έργο της επέκτασης του ιδρύματος με προσθήκη νέου κτιρίου τονίζοντας πως «οι εποχές που κάποιοι μιλούσαν για την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας αστικού τύπου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

- Advertisement -

Αφορμή για την συνέντευξη τύπου ήταν βέβαια ο COVID-19 και τα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα για την εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας. Το εργαστήριο ξεκίνησε με προσωπικό τεσσάρων ατόμων που εξέταζε τα δείγματα όμως η σύμβαση των δυο έληξε στο τέλος του Ιούνη με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων τα οποία αυξάνονται μέρα με την μέρα. Σύμφωνα με τον Διοικητή του «Μαμάτσειου», το πρόβλημα των πληρωμής του προσωπικού λύθηκε και άμεσα προχωρά η καταβολή των δεδουλευμένων την ώρα που το κενό των δυο βιολόγων έχει αναπληρωθεί.

«Υπάρχουν μέρες που το εργαστήριο δέχεται 450 δείγματα για να βγάλει αποτελέσματα για COVID-19. Προφανώς και δεν είναι σε θέση να παράξει ισάριθμα αποτελέσματα την ίδια μέρα. Να σημειώσω πως τα έξοδα του νοσοκομείου έχουν εκτιναχθεί κατά 200 χιλ. ευρώ μηνιαίως μόνο από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκανάτσιος. Ο ίδιος διέψευσε τα περί έντονων διαφωνιών και ρήξη μεταξύ Νοσοκομείου, Περιφέρειας, Ιατρικού Συλλόγου και Συντονιστή ΕΟΔΔΥ τονίζοντας πως διαφωνίες υπάρχουν στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνεργασίας αλλά μέχρι εκεί.

«Ελαχιστοποιήσαμε τα κρούσματα των διαρροών πληροφοριών στα ΜΜΕ»

Ο κ. Γκανάτσιος ρωτήθηκε για το φαινόμενο των διαρροών πληροφοριών σε ΜΜΕ που ουσιαστικά «στοχοποιήθηκαν» περιοχές και «φωτογραφήθηκαν» φορείς του COVID-19. Δεν αρνήθηκε πως υπήρξαν περιπτώσεις εσωτερικής πληροφόρησης και έγιναν αυστηρές συστάσεις και επιπλήξεις σε όσους ήταν εμπλεκόμενοι. «Το φαινόμενο της διαρροής πληροφοριών δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλήνιο και παγκόσμιο μπορώ να πω. Στην δική μας περίπτωση έχει μειωθεί σημαντικά μετά τις ενέργειές μας αφού μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα απηύθυνε και έκκληση στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να τηρούν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την διενέργεια τεστ για COVID και να μην προσέρχονται άνευ λόγου και χωρίς ραντεβού στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας. «Το Εργαστήριο δεν είναι αρμόδιο να κλείνει ραντεβού για τεστ. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως τα ραντεβού κλείνονται από το νοσοκομείο και εφόσον υπάρχουν λόγοι. Δεν μπορεί κάποιος που γύρισε από διακοπές να απαιτεί να κάνει τεστ την επόμενη μέρα την ώρα που υπάρχουν νοσηλευόμενοι με ύποπτα συμπτώματα» τόνισε ο κ. Γκανάτσιος

Προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών

Τους επόμενους δυο μήνες αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ της πρόσληψης επτά μόνιμων γιατρών στο «Μαμάτσειο». Ο Διοικητής ανακοίνωσε πως οι θέσεις ήταν εννιά ωστόσο δυο γιατροί αρνήθηκαν την τοποθέτηση και οι θέσεις επαναπροκηρύσσονται. Ταυτόχρονα έδωσε στα ΜΜΕ λίστα με ονόματα 72 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν στο νοσοκομειακό ίδρυμα το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

 

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση