Σ. Κιάνας: Προτάσεις βελτίωσης του master plan ετοιμάζει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

1 Min Read

Την κατάρτιση συνολικών αλλά και επιμέρους βελτιωτικών προτάσεων ετοιμάζει η Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας για  το master plan της «επόμενης ημέρας» από την  απολιγνιτοποίηση, με τη μετάβαση της περιοχής σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Μετάβασης και Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε  Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Κιάνας, τόνισε ότι «το master plan με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκε και εγκρίθηκε πρόσφατα από τη διυπουργική  κυβερνητική επιτροπή, είναι ένα καλογραμμένο κείμενο 500 σελίδων, το οποίο ανά τομέα θα επεξεργαστεί την επόμενη εβδομάδα εξειδικευμένα η ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα  από τις  επτά θεματικές  ομάδες που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό».

- Advertisement -

Ο κ. Κιάνας υπογράμμισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτες για τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή οι θέσεις εργασίας», ενώ επεσήμανε ότι «για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του σχεδίου μετάβασης, είναι απαραίτητο να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, σε ό,τι αφορά  το θεσμικό επίπεδο, καθώς και το χωροταξικό, ώστε να ρυθμιστούν σειρά θεμάτων».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση