Σα να μην πέρασε μια μέρα

2 Min Read

Tην ώρα που ο κόσμος καίγεται, κάποιοι ανοίγουν την ντουλάπα τους και ξεσκονίζουν κοστούμια και ταγεράκια σινιέ. Ελέγχουν τις «καλές» φωτογραφίες και ετοιμάζονται να κλείσουν κομμωτές και μακιγιέζ. Just in case.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα, φυσικά οι φερέλπιδες πολιτευόμενοι. Αυτοί που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η εξασφάλιση της υποψηφιότητάς τους μέσα από τις δήθεν πληροφορίες που τεχνηέντως διοχετεύουν στον τύπο.

Αυτοί που δεν τους καίγεται καρφάκι για τι θα γίνει, παρά μόνο αν θα καταφέρουν να (επαν)εκλεγούν.

Θα τους ξεχωρίσετε από το αλαζονικό υφάκι τους, το οποίο όσο πλησιάζουν –ή έτσι νομίζουμε τουλάχιστον- οι εκλογές γίνεται ηπιότερο και καταδεκτικότερο, την ώρα που σε συναντούν στο δρόμο.

Θα τους αναγνωρίσετε γιατί θα βγουν από τη χειμερία νάρκη τους και θα αρχίσουν να εκφράζουν δημόσιο λόγο για τα συμβαίνοντα, μόλις χτυπήσει το καμπανάκι της αντίστροφης μέτρησης.

Θα τους λατρέψετε γιατί είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από πάνω τους από τις προηγούμενες και τις προπροηγούμενες εκλογές. Κι ας ήρθαν τα πάνω-κάτω στον κόσμο μας. Αλλά όχι στο δικό τους.

Εμπρός, λοιπόν, με βήμα ταχύ και κατάλληλο outfit, να οργώσουμε την ύπαιθρο, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός χρόνος και χώρος βρίσκονται πολύ μακριά από τον πραγματικό.

(Πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011).

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση