Σάκης Δαζάνης: Ίσως είμαστε από τα λίγα μέρη στον κόσμο που αδιαφορούμε για ένα τόσο ευπρόσδεκτο και ποιοτικό μέσο μαζικής μεταφοράς όπως είναι το τρένο

1 Min Read
Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο φωτογράφος Σάκης Δαζάνης αναφέρεται στη “σιγή ιχθύος” που υπάρχει στην περιοχή αναφορικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κοζάνης.
Αναλυτικά:
Παντού διαβάζω για τις νέες γραμμές που ετοιμάζεται να δρομολογήσει ο ΟΣΕ Κοζάνη-Ιωάννινα και Κοζάνη-Καλαμπάκα αλλά εδώ σιγή ιχθύος. Ούτε ένα καλωσόρισμα στις νέες μελέτες. Δεν παίρνουν καν την δημοσιότητα που τις αξίζει.
Ίσως είμαστε από τα λίγα μέρη στον κόσμο που αδιαφορούμε για ένα τόσο ευπρόσδεκτο και ποιοτικό μέσο μαζικής μεταφοράς όπως είναι το τρένο.
Η περιοχή μας ήδη υποφέρει από άσχημα και αγκυλώσεις (απολιγνιτοποίηση, βαλτωμένη υπόθεση πλατείας Λασσάνη, Σιδηρ. Σταθμού και νέας μόνιμης Λαϊκής) οπότε ας μην παραξενευτούμε που θα φθίνουμε συνεχώς και τα παιδιά μας θα πάρουν το δρόμο της φυγής.
Τα ντόπια συμφέροντα είναι γνωστά και είναι αυτά που απέτρεψαν και το 2004 την κατασκευή παράλληλου σιδηροδρομικού τούνελ στον Πολύμυλο υλοποιώντας έτσι μια σιδηροδρομική Εγνατία ως τη Θεσσαλονίκη και ακόμα πιο πέρα.
Ας μην βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας εξυπηρετώντας ψηφοφόρους και μικρόφθαλμες πολιτικές που βλάπτουν το γενικό καλό.
(Ημ. φωτό: 15-4-2010)
Μοιραστείτε την είδηση