Σάββατο 1 Απριλίου η Πασχαλινή συναυλία τη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης

1 Min Read

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 7.00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης, η Musicart- Νέο Ωδείο Κοζάνης παρουσιάζει την Πασχαλινή της συναυλία με τίτλο:  «Από το Θείο Πάθος ως την Ανάσταση». Η ορχήστρα και η χορωδία της, μαζί με το Βυζαντινό σύνολο του ωδείου παρουσιάζουν μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μουσική προσέγγιση στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μέσα σε ανοιξιάτικο περιβάλλον μετά την ανάσταση του Λαζάρου έρχεται η πορεία προς το Άγιο Πάθος και η ελπιδοφόρα για όλους μας Ανάσταση. Οδηγός η μουσική, η οποία μπαίνει εδώ στη διαδικασία να περιγράψει εικόνες, καταστάσεις και συναισθήματα.

Ακούγονται έργα των Tchaikovsky, Scarlatti, Charpentier, Vivaldi, Albinoni, Cherubini, Händel, Mascagni, Σακελλαρίδης, Θεοδωράκη και Κουγιουμτζή δεμένα με παραδοσιακά κάλαντα και Βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επί σκηνής εκτός από τη χορωδία και την ορχήστρα του ωδείου, το Βυζαντινό σύνολο με υπεύθυνους καθηγητές τον Κώστα και τον Σωτήρη Αρβανίτη. Στο τραγούδι είναι  η Άννα Παπαδοπούλου και ο  Μανώλης Χατζημανώλης. Τη διεύθυνση και τη συνολική επιμέλεια του προγράμματος έχει η Μαρία Καραγιάννη.

Γενική Είσοδος: 5€

Μαθητικό : 2€

Μοιραστείτε την είδηση