Σχοινάς: Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει η Ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια της μετάβασης

2 Min Read

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Κοζάνη

Ως Ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια της μετάβασης, χαρακτήρισε την Δυτική Μακεδονία ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην Κοζάνη, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Σχοινάς αυτή την ώρα (12:30) πραγματοποιεί ομιλία σε παραγωγικούς φορείς στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στην ΖΕΠ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης (αριστερά) δώρισε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά (δεξιά) αναμνηστικό δώρο με τον ήλιο της Βεργίνας.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, μίλησε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η περιοχή στην μετάβαση. «Η παρουσία μου εδώ δίνει ένα μήνυμα ότι η Δυτική Μακεδονία έχει έναν διπλό ρόλο. Πρώτον μπορεί να γίνει η ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια της μετάβασης και είναι η περιφέρεια πρότυπο που θα δείχνει σε όλη την Ευρώπη πως μπορούμε να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που να αφήνει πίσω τον λιγνίτη και να προετοιμάζεται – απογειώνεται με τη νέα οικονομία, στην πράσινη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την καινοτομία.  Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι και σε εθνικό επίπεδο η Δυτική Μακεδονία πρέπει να σταματήσει να είναι απλά το μηχανοστάσιο της ανάπτυξης, όπως ήταν μέχρι τώρα αλλά αίγα σιγά να πάρει και τον ρολό που της αντιστοιχεί στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην έρευνα και στον τουρισμό. Η παρουσία μου εδώ και η περιοδεία μου στην περιοχή, έχει σκοπό να αναδείξει αυτά τα δυο βασικά μηνύματα» δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Το πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Κομισιόν θα συνεχιστεί με επίσκεψη στη νέα Πανεπιστημιούπολη στην ΖΕΠ, στην Πτολεμαϊδα και στο ΕΚΕΤΑ και στην Φλώρινα στο Κτήμα Άλφα και στο τελωνείο Νίκης.

 

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση