Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης

2 Min Read


Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης έχει την χαρά να γνωστοποιήσει ότι επαναλειτουργεί την Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.
Σκοπός της λειτουργίας της Σχολής είναι η εκμάθηση της πατρώας μας εκκλησιαστικής μουσικής, της ψαλτικής τέχνης, καθώς και η κατάρτιση, η εκπαίδευση και η στελέχωση των ιερών αναλογίων με νέους ιεροψάλτες.
Η φοίτηση στη Σχολή θα είναι, αρχικά, τετραετής, ευελπιστώντας στο άμεσο μέλλον να δίνονται πτυχία ιεροψάλτη και διπλώματα μουσικοδιδάσκαλου, αναγνωρισμένα από το Κράτος.
Καθηγητές της Σχολής θα είναι έμπειροι μουσικοδιδάσκαλοι της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Διευθυντής ο καταξιωμένος μουσικοδιδάσκαλος Πάρης Γκούνας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, σε αίθουσες του Μπλιούρειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Κοζάνης (αίθουσες κοινωνικού φροντιστηρίου, 1ος όροφος) και θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι και όσες το επιθυμούν, ηλικίας 9 ετών και πάνω.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και ώρες 5.00 μ.μ – 9.00 μ.μ στο Μπλιούρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα (Κοινωνικό Φροντιστήριο). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2461028801 και 6976814401.
Ο αγιασμός της έναρξης των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 10:00 π.μ., μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης.
Από την Ιερά Μητρόπολη

Μοιραστείτε την είδηση