Σε 3 εκ. ευρώ υπολογίζεται η επένδυση στο ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας- Τι περιλαμβάνει η επενδυτική πρόταση της εταιρείας AVI GIANT HELLAS που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου την Παρασκευή

2 Min Read

Σε πάνω από 3 εκ ευρώ εκτιμάται η επένδυση που επιθυμεί να υλοποιήσει στην Σιάτιστα η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων AVI GIANT HELLAS, η οποία θέλει να εκμισθώσει το κτίριο του ΒΙΟΠΑ και να το μετατρέψει σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με νέα στοιχεία του «Χ», το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας βρίσκεται ήδη στα χέρια της δημοτικής αρχής Βοϊου και την ερχόμενη Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες της επενδυτικής πρότασης.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Η AVI GIANT HELLAS έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και ανήκει στον όμιλο VOUROS GROUP με έδρα την Λευκωσία. Στην Σιάτιστα επιθυμεί να μετατρέψει το «άδειο» κτίριο του ΒΙΟΠΑ σε ένα σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας με περιφερειακό χαρακτήρα, το οποίο θα απασχολεί συνολικά 176 εργαζόμενους. Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 3 εκ ευρώ και η μίσθωση που προτείνεται θα είναι μακροχρόνια με πρόταση μηνιαίου μισθώματος 5.000 ευρώ.

«Για να προχωρήσει η επένδυση απαιτείται η αλλαγή χρήσης του οικοπέδου, το οποίο από το 2006 έως το 2026 είναι παραχωρημένο στον Δήμο Βοϊου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως Βιοτεχνικό Πάρκο Γούνας. Συνεπώς θα κάνουμε αίτημα προς τον Περιφερειάρχη για να αλλάξει αυτό εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει πως επιθυμεί να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση στην περιοχή μας που τόσο πολύ την έχει ανάγκη» δήλωσε στον «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βοϊου Γιώργος Μαγιάγκας.

ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βοϊου Γιώργος Μαγιάγκας

Σήμερα στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται η υπηρεσία του Κτηματολογίου της περιοχής, ο Σύλλογος Γουνοποιών Σιάτιστας και ο Σύλλογος Εκτροφέων. Ως ΒΙΟΠΑ γούνας λειτούργησε για περίπου 6 μήνες πριν 7 χρόνια στο πλαίσιο έκθεσης γούνας. Από τότε δεν έχει λειτουργήσει ξανά για τον σκοπό που δημιουργήθηκε και το ετήσιο κόστος συντήρησης ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση