Σε 30 μήνες η δημοπράτηση της μελέτης για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων- Εταιρεία από την Ηλεία αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος

3 Min Read

Υπογράφτηκε την Τρίτη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου η σύμβαση του τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης και επίβλεψης της μελέτης «Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης-αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων της Π.Ε. Κοζάνης».

Ο τεχνικός σύμβουλος είναι η εταιρεία «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» με έδρα την Ηλεία και αναλαμβάνει στους επόμενους 30 μήνες, όπως ορίζεται από την σύμβαση, να υποβοηθήσει την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τον τρόπο που θα προσεγγιστεί το φυσικό αντικείμενο της μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Όλα αυτά προκειμένου, εν συνεχεία, να συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης και να γίνει η δημοπράτηση της μελέτης.

Όπως είχαμε ξαναγράψει και τον περασμένο Αύγουστο (28/8/2020) οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των προβλημάτων που εμφανίζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων θα είναι μακροχρόνιες και όχι βραχυχρόνιες και περιλαμβάνουν διάφορα στάδια, όπως η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά και η αναβάθμιση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας, ώστε να καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις των ελληνικού και ευρωπαϊκού αντισεισμικού κανονισμού. Για την ενίσχυση της γέφυρας θα πρέπει να προηγηθεί προκήρυξη και εκπόνηση μελετών και στη συνέχεια προκήρυξη αναδόχου στο κατασκευαστικό αντικείμενο.

Κριτική από την αντιπολίτευση

«Μετρήστε 30 μήνες και πλέον από σήμερα, μετρήστε μετά επιπλέον χρόνο για να δημοπρατηθεί ο ανάδοχος για τη συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και μετρήστε μετά και άλλον επιπλέον χρόνο για να ξεκινήσει η κανονική συντήρηση…» γράφει σε σχετική ανάρτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Κάτανας.

Ο κ. Κάτανας κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των πολιτών στο θέμα της Γέφυρας και καταλήγει «τους το είχαμε πει όμως από τότε. Να προσέξουν γιατί όταν θα ολοκληρωθεί το έργο μπορεί και να μην είναι αυτοί περιφερειακή αρχή. Δυστυχώς η ταλαιπωρία των κατοίκων εκείνων των περιοχών θα συνεχιστεί, αφού το μόνο που θα υπάρχει για τους επόμενους 30 μήνες και πλέον θα είναι ένα φανάρι. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι δεν ακούνε τους ειδικούς και τους επιστήμονες, δεν ακούνε τις υπηρεσίες, δεν ακούσανε τότε εμάς».

Tου Σωκράτη Μουτίδη xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση