Σε αναζήτηση χορηγών η αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

H αγωνιστική μοτοσυκλέτα που κατασκευάζει η ομάδα Typhoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παίρνει σάρκα και οστά και οι φοιτητές εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του πρωτότυπου αυτού project που ανέλαβαν. Οι φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό moto student που θα διεξαχθεί στην Ισπανία τον Οκτώβρη.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Γιαγκόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών “έχουμε φτάσει στην κατασκευή της πρωτότυπης μηχανής, της οποίας ο σκελετός είναι πλαστικός, έχει εκτυπωθεί απο τρισδιάστατο εκτυπωτή, ώστε να βελτιστοποιήσουμε το σχέδιο και να προχωρήσουμε στην τελικη εκδοχή”.

Στόχος των φοιτητών είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή έως το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η μηχανή να είναι έτοιμη να τρέξει στην Ισπανία στην πίστα, κόντρα στις άλλες 70 συμμετοχές πανεπιστημίων απο όλο τον κόσμο”.

“Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα και έχουμε πλέον 27 εβδομάδες μπροστά μας. Βρισκόμαστε καθημερινά στα εργαστήρια και προσκαλούμε όποιον θέλει να έρθει να μας δει” λέει ο  Γιώργος Κουτσάκης, αρχηγός της ομάδας Typhoon.

Ο Κυριάκος Μπράχος, σχεδιαστής της ομάδας, τονίζει ότι θα συνεχιστεί η κατασκευή στο μηχανουργείο, ενώ αναφέρεται και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς χορηγών.

Η ομάδα περιμένει χορηγούς για να τη διευκολύνουν με όποιο τροπο μπορούν στην ολοκλήρωση του πρότζεκτ. Σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου,  αμέσως μετά την παρέλαση στην κεντρική πλατεία οι φοιτητες θα παρουσιάσουν τη μηχανή που κατασκεύασαν.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΤΙΔΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση