Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης- Έρχονται λουκέτα

1 Min Read

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά την παράταση του lockdown στην περιοχή μέχρι τις 6 Νοεμβρίου αλλά και όσα αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό με νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα προβλήματα πολλά καθώς οι επιχειρήσεις έχουν «στεγνώσει» από ρευστό, την ώρα που οι υποχρεώσεις τρέχουν, δεν έχουν ανοίξει οι εφαρμογές για τις αποζημιώσεις ούτε για τις αναστολές εργασίας ενώ οι νέες επιχειρήσεις (όσες άνοιξαν μετά τον Ιούνιο του 2019)  δεν έχουν πρόσβαση, μέχρι στιγμής,  σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς δεν μπορούν να παρουσιάσουν μείωση τζίρου και μοιραία έρχονται και νέες απολύσεις στο προσωπικό των επιχειρήσεων  σε μια περιοχή με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας στους νέους.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκέφτονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ενώ και όσοι θα ανοίξουν, όταν επιτραπεί, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την επιβίωση τους.

Το Σωματείο Εστίασης της Κοζάνης «Ερμής» έβγαλε χθες αφίσα, στην οποία αποτυπώνεται   η κατάσταση του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, από Δευτέρα αναμένονται κινητοποιήσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση