Σε «Χαράλαμπος Ταϊγανίδης» θα ονομαστεί το κλειστό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ Κοζάνης

2 Min Read

Ομόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, η πρόταση να ονομαστεί το κλειστό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ Κοζάνης με το όνομα του παραολυμπιονίκη από τον Πολύμυλο Κοζάνης, Χαράλαμπου Ταϊγανίδη.

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Κοζάνης και εισηγήτρια κ. Νούλα Τουμπουλίδου, ανέφερε πως το θέμα αυτό ήρθε σε συνέχεια ενός υπηρεσιακού, το οποίο στάλθηκε τέλος Αυγούστου προς τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου ενόψει και της δημοπράτησης του έργου.

- Advertisement -

Στη συνέχεια στάθηκε στο ότι το 2021 το δημοτικό συμβούλιο τίμησε τον Κοζανίτη παραολυμπιονίκη με τιμητική πλακέτα, για τις υψηλές διακρίσεις του στον αθλητισμό. «Η αθλητική του πορεία και η τιμητική διάκριση που απένειμε το δημοτικό συμβούλιο το 2021 είναι και οι λόγοι που ενισχύουν την προς τιμήν του ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου της πόλης. Ένα κολυμβητήριο που με την ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και διαρρυθμίσεων, το οποίο έλεγε τότε το εισηγητικό, δημοπρατήθηκε 1 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να είναι πλήρως ανακαινισμένο και αδειοδοτημένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με το βαρύ όνομα ενός αθλητή – σύμβολο στην κολύμβηση. Είναι μια σημαντική υποδομή για τη νέα γενιά του τόπου και μια ανταπόδοση του δήμου στην τεράστια προσφορά του αθλητή. Γιατί η κολύμβηση στο δήμο Κοζάνης έχει εκτός από παρόν και μέλλον, ένα μοναδικό παρελθόν που οφείλουμε να τιμόμαστε και να τιμούμε. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο το 2021 να απονείμει την τιμή και αυτοί είναι οι λόγοι, που κλείνοντας την αυτοδιοικητική μας θητεία εισηγούμαστε σήμερα, αυτό το δημοτικό συμβούλιο να βάλει την παρακαταθήκη για την ονομασία ενός παιδιού από τον Πολύμυλο, που τίμησε τη χώρα, το δήμο και το χωριό του, με το τεράστιο κολυμβητικό του εκτόπισμα» τόνισε η κ. Τουμπουλίδου.

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε πως μεθαύριο, ο Μπάμπης Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει από το λιμάνι της Σούδας έως το λιμάνι της Σητείας, κάνοντας μια απόσταση 250 χλμ. και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα είναι ο μοναδικός παραολυμπιονίκης που θα έχει κάνει κάτι τέτοιο».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση