Σε εκλογική προετοιμασία η παράταξη Κοζάνη Τόπος Να Ζεις- Λ. Ιωαννίδης: Θέλουμε να αναδείξουμε το έργο μας και το όραμα μας για το μέλλον- Τι είπε για το ψηφοδέλτιο, κομματική στήριξη, Κλεισθένη και το αν θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος

3 Min Read

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπήκε η παράταξη του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο ίδιος στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

«Έχουμε μπει σε προεκλογικό ρυθμό σαν παράταξη μετά και τη μη αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών  και έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες, γνωρίζοντας όμως πως έχουμε μπροστά μας μια μακράν και δύσκολη προεκλογική περίοδο στην οποία θέλουμε να  αναδείξουμε το έργο που έχουμε κάνει και να μιλήσουμε στους πολίτες για όσα θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Το ψηφοδέλτιό μας θα στηρίζεται σε έναν βασικό κορμό από την ομάδα που ήδη είναι στην παράταξη, αλλά θα υπάρξει και ανανέωση, νέα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας, δεδομένου ότι η ανανέωση είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας. Είναι νωρίς όμως να μιλήσουμε για ονόματα».

Ο κ. Ιωαννίδης σχετικά με το αν θα υπάρχει κομματική στήριξη  σημείωσε πως «είναι γνωστό πως στη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»  έχουμε κάποιες αρχές και πολύ συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, γνωστό από το 2010. Ξέρουν όλοι οι πολίτες ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύσει ο καθένας μας.  Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» από την αρχή ήταν μια πολυσυλλεκτική ομάδα και έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε. Πέρα από τα κόμματα, το ζητούμενο είναι πως λειτουργούσαμε και πως λειτουργούμε εμείς. Όλη η κοινωνία ξέρει και το ποιοι είμαστε και πως λειτουργούμε».

Αναφορικά με την απλή αναλογική, που θα διεξαχθούν οι επερχόμενες εκλογές σημείωσε πως «έχουμε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο αλλάζει πάρα πολλά πράγματα, είναι σαν να κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί και  δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει και τι αποτελέσματα θα επιφέρει. Είναι πάντως γεγονός πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλάζει δραματικά τα πράγματα σε άλλα επίπεδα θετικά και άλλα αρνητικά».

Τέλος σημείωσε για μια ακόμη φορά πως ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση να είναι για τελευταία φορά υποψήφιος Δήμαρχος, άσχετα από το αποτέλεσμα,  σύμφωνα με τις αρχές της Δημοτικής Κίνησης. « Δύο θητείες είναι επαρκής χρόνος για να υλοποίησης ένα σημαντικό έργο και να δώσεις το στίγμα σου και από εκεί και πέρα κάποιος άλλος μπορεί να το πάει παραπέρα».

 

Μοιραστείτε την είδηση