Σε ένα μήνα θα ισοσκελιστεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε όλο το δίκτυο της τηλεθέρμανσης- 100.000 ευρώ κόστισε το πετρέλαιο τις δύο μέρες που λειτουργούσε μια μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

2 Min Read

«H ΔΕΥΑΚ δεν είναι συμπαραγωγός θερμικής ενέργειας και οι λέβητες πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε ώρες αιχμής ή ανάγκης ώστε να ενισχύσουν το θερμικό φορτίο» ήταν η απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Κώστα Κυτίδη, στις διαμαρτυρίες, που έφτασαν στην υπηρεσία για τη μη χρησιμοποίηση των λεβητών (τουλάχιστον σε βαθμό που να καλύψουν το συνολικό απαιτούμενο θερμικό φορτίο) τις μέρες που ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δούλευε με μια μόνο μονάδα.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες τη περασμένη εβδομάδα, με τη ΔΕΥΑΚ να επιρρίπτει τις ευθύνες στη ΔΕΗ για μη εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων για λειτουργία τουλάχιστον δύο μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για παροχή θερμικής ενέργειας.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως το κόστος για το πετρέλαιο, που «έκαψε» η ΔΕΥΑΚ την περασμένη εβδομάδα για δύο μόλις μέρες ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ.

Ο κ. Κυτίδης αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ με την οποία ζητούσε από τους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση, τις μέρες που υπήρξε το θέμα με τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σημείωσε πως «στόχος  δεν ήταν να ανησυχήσουμε τους συμπολίτες μας αλλά όλοι να γνωρίζουν πως σε καιρούς, που δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση από την παροχή της ΔΕΗ, θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να υπάρχει θερμικό φορτίο για όλους».

Τέλος ο κ. Κυτίδης υποστήριξε, πως με τα συστήματα ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί, σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχει ισοσκελιστεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε όλο το δίκτυο.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση