Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Κοζάνης για το νέο κορονοϊό

2 Min Read

26 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Κίνα από τον κορονοϊό με τις αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την εξάπλωσή του. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τονίζει πως δεν υπάρχει ακόμα φόβος για παγκόσμια εξάπλωση, παρόλα αυτά στα διεθνή αεροδρόμια λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, αφού ο ιός μεταδίδεται όπως η απλή γρίπη.
“Σε αυτή την οικογένεια των ιών, είχαμε άλλους δύο ιούς, τον SARS, το 2002 και τον MERS το 2012. Γι’ αυτό και οι αρχές της Κίνας φοβήθηκαν” λέει η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Φράνκα Παστόρε.


O ΠΟΥ έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο την Κίνα και τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η σοβαρότητά του, Ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές λοιμώξεις στο αναπνευστικό και επικίνδυνες πνευμονίες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα.
Όσοι μάλιστα έχουν επιστρέψει από ταξίδι και έχουν τα συμπτώματα ενός κοινού κρυολογήματος, καλό είναι να επικοινωνούν με την υπηρεσία ταξιδιωτικής ιατρικής που υπάρχει σε κάθε περιφέρεια.
“Οι προφυλάξεις είναι οι ίδιες που ισχύουν για τη γρίπη. Να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, να αποφεύγουμε χώρους με πολύ συνωστισμό είναι μερικές από τις βασικότερες συμβουλές” λέει η κ. Παστόρε.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Μαμάτσειου Στέργιο Γκανάτσιο, το νοσοκομείο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και έχει προετοιμάσει κατάλληλους χώρους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση