Σε εξέλιξη δημοσκόπηση για τον «εκλεκτό» της Κοζάνης

3 Min Read

-Τα προβλήματα του δήμου και η προτίμηση καταλληλότερου δημάρχου τα βασικά ερωτήματα της δημοσκόπησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δημοσκόπηση για τον Δήμο Κοζάνης, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός αυτός που την παρήγγειλε. Πρόκειται για δημοσκόπηση που στόχο έχει την αποτύπωση της εικόνας που έχουν οι πολίτες για τα θέματα καθημερινότητας καθώς και  την καταγραφή της τάσης προτίμησης του αγαπημένου προσώπου τους για διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Η δημοσκόπηση γίνεται τηλεφωνικά σε χρήστες σταθερής τηλεφωνίας. Αρχικά οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις που αφορούν στον δήμο Κοζάνης όπως έτη διαμονής στην πόλη ή σε χωριό και τόπος που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται τα ονόματα που ακούγονται για την διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου.

Εν συνεχεία η έρευνα εστιάζει σε προβλήματα της καθημερινότητας και σε τι βαθμό αποτελούν «πρόβλημα» για τον πολίτη με κλίμα από το 0 έως 5. Μερικά από αυτά είναι το περιβάλλον, η καθαριότητα της πόλης, το νοσοκομείο και η υγεία, τα αδέσποτα, η ποιότητα του νερού, η ακρίβεια των υπηρεσιών νερού και τηλεθέρμανσης κ.α. Όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων, φαίνεται πως αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μιας και προκάλεσε την απορία της υπαλλήλου της δημοσκοπικής εταιρείας, η οποία αναρωτήθηκε «μα τι συμβαίνει στην Κοζάνη επιτέλους με τα αδέσποτα και όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα;»

Όσον αφορά στο κύριο αντικείμενο της δημοσκόπησης, αυτό του καταλληλότερου δημάρχου, η έρευνα περιλαμβάνει λίστα ονομάτων, τα οποία ο δημότης καλείται να «βαθμολογήσει» την καταλληλόλητά τους για δήμαρχο με την εξής κλίμακα: αρνητική γνώμη, ουδέτερη γνώμη, θετική γνώμη.

Τα ονόματα που περιλαμβάνονται είναι (με τυχαία σειρά): Μαλούτας, Τοπαλίδης, Κουζιάκης, Κοκκαλιάρης, Γαβριηλίδης, Καμπουρίδης, Γκανάτσιος, Σιόγκας, Κοεμτζόπουλος, Στολτίδης.

Οι δημοσκοπήσεις θα πληθαίνουν όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (εθνικές και αυτοδιοικητικές) ειδικά όταν το «τοπίο» των υποψηφίων δημάρχων «καθαρίσει» αφού είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικήσουν τον δήμο όλοι όσοι μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ο σημαντικότερος λόγος που θα συμβεί αυτό, είναι καθαρά πρακτικός αφού είναι αδύνατο να βρεθεί ακόμη και το ελάχιστον των υποψηφίων που απαιτούνται για να καταρτιστούν δέκα ψηφοδέλτια.

Σωκράτης Μουτίδης – xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση