Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές της ΕΛΜΕ Κοζάνης

4 Min Read

Στο Βαλταδώρειο γυμνάσιο Κοζάνης, προσέρχονται από τις 12:30 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΛΜΕ Κοζάνης, για να εκλέξουν το νέο Δ.Σ., αντιπροσώπους στην ΕΛΜΕ αλλά και για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα γίνει στην Αθήνα.

Όλοι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Βόϊο, Κοζάνη, Βελβεντό και Σέρβια έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν αντιπροσώπους για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καθώς και αντιπροσώπους για την ομοσπονδία της ΟΛΜΕ.

Ζήσης Ντούντας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης

«Τριπλές εκλογές σήμερα, μετά από μια εκλογική ανομβρία, λόγω πανδημίας και τηλεκπαίδευσης που μας πήγε πίσω καθώς έπαιρναν συνεχείς παρατάσεις όλα τα χρόνια πανελλαδικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας, αναφέροντας πως έχουν κάνει κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και ευελπιστεί να μην έχουν μεγάλο ποσοστό αποχής, όπως συμβαίνει σε άλλες περιφερειακές ενότητες.

Βασιλική Νοτοπούλου, εκπρόσωπος της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Η Βασιλική Νοτοπούλου, εκπρόσωπος της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ), ανέφερε πως τους ενδιαφέρουν οι τεκμηριωμένες θέσεις, ο διάλογος και η συναίνεση για αυτό και θέλουν να βρεθούν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Θανάσης Μαχτσίρας, από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος από την ΟΛΜΕ, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

«Σήμερα δίνουμε τη μάχη στο σωματείο και την Ομοσπονδία. Θέλουμε σωματεία και Ομοσπονδίες που ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, θα οργανώνουν τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο. Ανυποχώρητα στις διεκδικήσεις και στον αγώνα των εργαζομένων, όταν βγαίνουν οι απεργίες μας παράνομες. Που θα ενώνουν την πάλη τους, με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, των μαθητών και των γονέων. Και που με οργανωμένο τρόπο, θα εκφράζουν τις ανάγκες και τις διαθέσεις μπροστά στο τίμημα της ακρίβειας και τις ανατιμήσεις. Πρέπει να εκφραστούν στην κάλπη, όπως εκφράστηκε και με τους φοιτητές την προηγούμενη εβδομάδα. Να εκφραστεί στα γεμάτα η ελπίδα που θέλουμε στους αγώνες των εργαζομένων» τόνισε ο Θανάσης Μαχτσίρας, από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος από την ΟΛΜΕ, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Αναστασία Πάτσιου, εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κοζάνης

Η Αναστασία Πάτσιου, εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Κοζάνης επεσήμανε πως μετά από τέσσερα χρόνια, όπου οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας, γίνεται η διαδικασία δια ζώσης και έκανε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους της να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. «Είναι ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή τη διαδικασία καθώς είμαστε σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για την εκπαίδευση, διότι το Υπουργείο μας αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και δεν  λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που έχουν προκύψει» τόνισε η ίδια.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις επτά το απόγευμα ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να βγούν αργά το βράδυ και θα γνωστοποιηθούν αύριο.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση