Σε εξέλιξη η κατασκευή παιδικών χαρών στο Δήμο Κοζάνης- Παραδίδονται οι πρώτες δεκαεφτά, εβδομήντα θα λειτουργούν εντός του 2019

2 Min ReadΣε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή νέων, πιστοποιημένων, παιδικών χαρών στο Δήμο Κοζάνης. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης επισκέφθηκαν τις υπό κατασκευή παιδικές χαρές προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη τους.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως λόγω των υψηλών προδιαγραφών, που θέτει ο νόμος, από τις 130 περίπου παιδικές χαρές, που υπήρχαν στο Δήμο Κοζάνης μόνο 8 πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες να ξηλωθούν.
Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η κατασκευή 17 νέων παιδικών χαρών ενώ ακόμη 25 θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μέσα στον Αύγουστο.
Ο Δήμος θα εντάξει επιπλέον 17 παιδικές χαρές στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» ενώ 3 ακόμη μεγάλες παιδικές χαρές αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο».
Ο συνολικός αριθμός παιδικών χαρών, που θα λειτουργούν το 2019 θα είναι μεταξύ 70 και 75 σε όλο το Δήμο. 15 από αυτές θα είναι στην πόλη της Κοζάνης, 3 στους παιδικούς σταθμούς της Κοζάνης και από μία τουλάχιστον σε κάθε Τοπική Κοινότητα.
«Πριν από 2,5 χρόνια πήραμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση, να κλείσουμε τις δεκάδες παιδικές χαρές και στην αφαίρεση οργάνων που δεν πληρούσαν τους όρους ασφαλείας. Μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς αναγνωρίζουμε τον πολύ σημαντικό τους ρόλο. Είχαμε δεσμευτεί όμως θα αποκαθιστούσαμε τις παιδικές χαρές και αυτό κάνουμε. Στόχος μας είναι μέσα στο 2019 να έχουμε σε πλήρη λειτουργία περισσότερες από 70 παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο. Δεν νομίζω πως πολλοί Δήμοι στη χώρα έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση ενός τόσο εκτεταμένου προγράμματος κατασκευής παιδικών χαρών και για αυτό είμαστε πολύ περήφανοι» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
Στην ανάγκη να προφυλαχθούν οι παιδικές χαρές από ανθρώπινες καταστροφές στάθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. «Οι παιδικές χαρές και όλα τα όργανα τους είναι για τα μικρά παιδιά και οι μεγάλοι έχουμε υποχρέωση να επιτηρούμε όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και τα όργανα. Δυστυχώς ήδη έχουν παρατηρηθεί φθορές και αυτό πρέπει να εξαλειφθεί».

Μοιραστείτε την είδηση