Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το Νιάημερο- Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης

2 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Μ Η αντίστροφη μέτρηση για τον φετινό Νιάημερο έχει ξεκινήσει και όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης «στο μικρό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας μπορέσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα για τους εκθέτες, αλλά και τους επισκέπτες».
Το Νιάημερο περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως οι κάτοικοι της Κοζάνης και των γύρω περιοχών, καθώς αποτελεί ένα οικονομικό, αλλά και ταυτόχρονα κοινωνικό γεγονός.
Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών και για το λόγο αυτό έχουν μειωθεί οι θέσεις των εκθετών, ώστε να επιτρέπεται η καλύτερη διέλευση στους χώρους.
Επίσης, θα τοποθετηθούν πυροσβεστήρες σε κάποια σημεία για λόγους πυρασφάλειας, ενώ θα τοποθετηθούν και οι ανάλογες σημάνσεις για τις εξόδους διαφυγής και θα δημιουργηθούν τρία σημεία πρόσβασης για ασθενοφόρο.
«Η κατασκευή για προστασία των εμπορευμάτων ήδη προχωρά και τις επόμενες μέρες θα έχει τελειώσει» λέει ο κ. Κυριακίδης και συμπληρώνει ότι «θα πω με ειλικρίνεια πως οι εκθέτες είναι λιγότεροι λόγω και των πανηγυριών που γίνονται στις γύρω περιοχές». Φέτος απο τις 300 θέσεις που διαθέτει ο Δήμος θα είναι οι 250 καλυμμένες.
Σε ότι αφορά στις ταβέρνες, αυτές θα είναι πέντε και «με σύμμαχο τον καιρό θα πάνε όλα καλά και το πανηγύρι θα είναι μια ευκαιρία για όλους να περάσουν καλά» λέει ο κ. Κυριακίδης.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία για του λούνα-παρκ τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα με μέριμνα να λειτουργήσουν όλα τα παιχνίδια με ασφάλεια.
Ένα σημαντικό ζήτημα είναι κι αυτό της υγιεινής και για τον λόγο αυτό θα τοποθετηθούν τουαλέτες, ενώ θα είναι ανοιχτές και οι τουαλέτες του αμαξοστασίου.
«Μετά το τέλος του πανηγυριού θα υπάρξει απολογισμός και θα προταθεί να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχοληθεί με θέματα του Νιάημερου που είναι ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό γεγονός που απαιτείται να αναβαθμιστεί» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.
Τέλος, σε σχέση με την αλλαγή τοποθεσίας, αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί, εκτιμά ο κ. Κυριακίδης.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση