Σε ΦΕΚ η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης – Στον Κλείτο η εγκατάσταση του

2 Min Read

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ιδρύεται και επίσημα το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία τους από την σχολική χρονιά που μας έρχεται. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 21/6/2018 και έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και φέρει την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Έτσι η Κοζάνη, όπως και το Βαθύ της Σάμου θα προστεθούν στα ήδη 5 υπάρχοντα Καλλιτεχνικά Σχολεία ενισχύοντας ένα μικρό αλλά δυναμικό δίκτυο σχολικών μονάδων.
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης θα λειτουργήσει στο σχολείου του Κλείτου, μετά τις εκτεταμένες συζητήσεις και την αντίδραση μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων στην εγκατάσταση του στο κτήριο του 1ου Λυκείου Κοζάνης, που θα ήταν αναμφίβολα και η καλύτερη λύση.
Στην πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει η 1η Γυμνασίου ώστε σε βάθος 6ετίας να λειτουργήσουν και οι έξι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο είναι ένα απολύτως κανονικό σχολείο που εκτός της γενικής ύλης θα διδάσκει στους μαθητές μαθήματα θεάτρου, εικαστικών τεχνών και χορού.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν με αναρτήσεις  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, που ήταν και οι δύο άνθρωποι που έτρεξαν την υπόθεση μαζί με τη Δ/νση Εκπαίδευσης,  για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας ίδρυσης του σχολείου.

Μοιραστείτε την είδηση