Σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Καλαμιάς- Εντός χρονοδιαγράμματος η έναρξη του σταθμού Σιάτιστας και των μετωπικών διοδίων

2 Min Read

Σε λειτουργία τέθηκαν από την Δευτέρα τα πλευρικά διόδια της Καλαμιάς στο ρεύμα εξόδου του ομώνυμου κόμβου, μαζί με άλλα πέντε σε άλλα σημεία της Εγνατίας Οδού. Ο πλευρικός σταθμός διοδίων της Καλαμιάς ξεκίνησε να κατασκευάζεται πολύ αργότερα από τον μετωπικό και πλευρικό σταθμός της Σιάτιστας και ολοκληρώθηκε τάχιστα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. το κόστος διέλευσης είναι 0,30 λεπτά για τα δίκυκλα και 0.40 για τα αυτοκίνητα (κατηγορίες 1 και 2). Για τα οχήματα των οχημάτων κατηγορίας 3 και 4 (φορτηγά με τέσσερις και περισσότερους άξονες) η χρέωση είναι 1 και 1,40 ευρώ αντίστοιχα.

- Advertisement -

Όσον αφορά στον μετωπικό και πλευρικό σταθμό διοδίων της Σιάτιστας, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν στον «Χ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, η κατασκευή προχωράει κανονικά και χωρίς προβλήματα και όλα πηγαίνουν εντός του ορισθέντος χρονοδιαγράμματος. Όσον αφορά στο κόστος διέλευσης αυτό θα οριστεί με ΦΕΚ όταν έρθει η ώρα μιας και η εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, σχεδιάζει αν θα υπάρξουν εκπτωτικά πακέτα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών που διέρχονται για λόγους εργασιακούς από τα συγκεκριμένα σημεία κάτι που έχουν ζητήσει και οι δήμαρχοι των άμεσα «θιγόμενων» από τα διόδια περιοχών.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση