Σε νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η θέση επί του master plan της απολιγνιτοποίησης

2 Min Read

Περισσότερες από 7 ώρες διήρκεσε η συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το master plan της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση, παρουσία του Συντονιστή Μετάβασης Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση και των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν έγιναν τοποθετήσεις από τις παρατάξεις και τους περιφερειακούς συμβούλους καθώς η συζήτηση για πολύ χρόνο περιστράφηκε γύρω από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ πως το σχέδιο εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή και το κατά πόσο πλέον έχει αξία η πολιτική θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η δημόσια  διαβούλευση έληξε στις 10 Νοεμβρίου αλλά ο κ. Μουσουορούλης διαβεβαίωσε πως θα αναμένει και τις προτάσεις της Περιφέρειας.

Εκεί φάνηκε ένα σοβαρό έλλειμμα κοινής γλώσσας καθώς ο κ. Μουσουρούλης αναφερόταν σε τεχνικά θέματα του Σχεδίου και ζητούσε προτάσεις επί του σχεδίου  ενώ η αντιπολίτευση έθετε το πολιτικό κομμάτι και τη έκφραση θέσης.

Ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε πως η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταβιβαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ μπορεί να  ληφθεί υπόψη και στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, που Θα ενσωματώσει  τα εδαφικά σχέδια.

Ο κ. Μουσουρούλης διευκρίνισε πάντως πως δεν αντιλαμβάνεται πως θα αξιολογηθεί η πολιτική θέση που θα εκφραστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο  με τεχνικά κριτήρια.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης υπεραμύνθηκε της διαδικασίας που ακολουθήθηκε μιλώντας για πολύ δουλειά που έγινε και σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά και επί μέρους διαβουλεύσεων και ανέλαβε την ευθύνη για την όποια, όπως τόνισε, παρεξήγηση και δεσμεύτηκε να μιλήσει με τον Υπουργό ΠΕΚΑ ώστε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εισαχθεί στην κυβερνητική επιτροπή.

Ο κ. Κασαπίδης ανακοίνωσε πως θα γίνει νέο Περιφερειακό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα ώστε να ληφθεί και να κατατεθεί η τελική θέση του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση